top of page

Eleccions Municiapls: La ciutadania triarà el 28 de maig el rumb de l'Ajuntament de Viladecans

Actualizado: 7 dic 2023

NOTICIES VILADECANS | ELECCIONS MUNICIPALS | CIUTADANIA


Per dotzena ocasió des de la recuperació de la democràcia, la ciutadania triarà el 28 de maig la composició del Ple Municipal que definirà el govern que guiï la ciutat en els pròxims quatre anys. Aquests comicis locals compten amb un rècord de gairebé 49.800 persones cridades a votar, un 0,9% més que en les últimes Eleccions Municipals de 2019.

Des de 1991, en aquesta votació es trien 25 regidors i regidores, com correspon a les poblacions de 50.000 a 100.000 habitants (en les tres eleccions anteriors van ser 21 les persones que conformaven el Consistori). El PSC s'ha imposat als seus rivals en tots els comicis excepte en els primers, en 1979, en els quals el partit més votat va ser el PSUC. En aquesta ocasió s'han presentat deu candidatures i s'iguala el rècord històric de propostes entre les quals es va poder triar tant en 2015 com en 2019 per a donar forma al Consistori. Quatre de les deu llistes estan encapçalades per dones.

Més enllà de les candidatures, la protagonista de la jornada electoral és la ciutadania que exerceix el seu dret a vot. En aquests comicis, el 48% ho farà en un col·legi electoral diferent del dels últims processos electorals celebrats en 2021, quan les mesures anticovid van portar a incrementar el nombre de locals per a poder votar en espais més amplis. Així, la majoria de persones tornaran al local on votaven anteriorment, encara que un de cada cinc electors ho farà en un diferent del de les Municipals de 2019. I és que en aquesta votació hi haurà quatre locals electorals menys que en 2021, però dos més que en 2019. El col·legi electoral està indicat en la targeta censal que cada elector rep per correu postal i també es pot consultar a través d'Internet en viladecans.cat/municipals23, amb només aportar l'adreça i la inicial del primer cognom.


Els qui preveuen que no podran anar al col·legi en la jornada electoral, tenen la possibilitat d'emetre el seu vot per correu. Hauran de sol·licitar-ho com a màxim fins al dijous 18 de maig en qualsevol oficina de Correus i, una vegada rebut l'enviament electoral, lliurar el seu vot de nou en Correus fins al dimecres 24 de maig com a data límit. Per al bon desenvolupament de la cita electoral, l'Ajuntament mobilitzarà a gairebé un centenar de persones de l'administració amb la finalitat de vigilar els col·legis, gestionar les incidències, oferir suport als 249 veïns i veïnes triades per a formar les meses electorals i transmetre les dades de la jornada electoral. A més, l'Ajuntament, a través de Creu Roja, oferirà durant la jornada un servei de suport a les persones amb problemes de mobilitat per traslladar-les al col·legi electoral. Per a sol·licitar-ho cal cridar abans del 24 de maig al 687 437 904. Per atendre altres necessitats sobrevingudes es pot contactar en el mateix telèfon o amb la Policia Local en el número 93 659 40 24.

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page