top of page

El Festival Al Carrer Viladecans atrau prop de 40.000 espectadors amb propostes de 34 companyies

Actualizado: 7 dic 2023

NOTICIES VILADECANS | CULTURA | FESTIVAL AL CARRER VILADECANS


Gemma Badia renova l’alcaldia

El 34è Festival Al Carrer ha omplert de talent, màgia i art els carrers i places de Viladecans aquest cap de setmana. Prop de 40.000 espectadors van gaudir de les diferents disciplines artístiques presentades per les 34 companyies que han participat enguany al festival. Ha estat un gran èxit de participació ciutadana per un certamen que ha tornat a celebrar-se amb tota la seva esplendor després de la pandèmia de la covid, amb representacions multitudinàries de circ, malabars, teatre o dansa. S’han representat 36 espectacles i més de 70 funcions en onze espais de la ciutat, com el Parc Torrent Ballester, la plaça de la Vila, la de Sant Herblain o la plaça d’Europa.


L’alcalde Carles Ruiz ha volgut destacar la recuperació del certamen després de tres anys amb limitacions, i ha afirmat que “tornem a fer el teatre al carrer amb tota potència. Tornem a omplir els carrers de gent, d’espectacles, torna a haver-hi produccions internacionals de molta qualitat, enguany amb més grups i més participació que mai”. Xavier Campón, codirector del festival, ha explicat que “s’han recuperat espais i programacions d’abans de la pandèmia, entre elles, quatre companyies internacionals, les millors propostes de circ i art de carrer de tres companyies franceses i una belga. Es demostra així que Viladecans és la capital catalana de les arts de carrer amb una proposta per tots els públics, per gaudir en família i inclusiu”.

Gemma Badia renova l’alcaldia de Gavà

La representació acrobàtica i esportiva League & Legend, de la companyia belga 15 feet 6 va ser tot un èxit de públic. També va ser molt destacada l’afluència a l’espectacle francès de circ Étranges Étrangers de Duo Kilombo, que reflexiona sobre l’hostilitat del món actual i la falta d’humanitat, així com el piromusical de la Companyia del Foc. Molt sorprenent va ser el muntatge de Maña, de la companyia de Manolo Alcántara, una construcció gegant amb fusta feta amb molt d’enginy. L’espectacularitat i la bellesa de la dansa clàssica es van unir a la façana de l’Atrium per sorprendre tothom amb Finale, una representació acrobàtica i aèria de dansa vertical de la companyia Del Revés.


Aquests i la resta d’espectacles van poder ser gaudits per tota la ciutadania sense excepció, ja que es van habilitar zones especials per persones amb mobilitat reduïda, una iniciativa que va tenir bona acollida entre els assistents. El 34è Festival Al Carrer de Viladecans es tanca amb una gran participació tant de companyies com de públic, que han pogut tornar a gaudir de tota la diversió i varietat de les arts al carrer sense restriccions.


0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page