top of page

Administració i entitats es reuneixen per la salut mental a Viladecans

NOTICIES VILADECANS | SALUT MENTAL | ATENCIÓ INTEGRAL


El passat dimarts 16 d'abril va tenir lloc el segon plenari de la Taula de Salut Mental, on professionals de l'administració local, d'altres administracions supramunicipals i entitats del territori, es reuneixen en un espai de reflexió i intercanvi de recursos per promocionar l'atenció integral de la salut mental al territori.




L'acte va consistir a analitzar el treball en xarxa i els resultats obtinguts. A més d'impulsar noves accions, establint grups de treball específics per desenvolupar-les. Els objectius de la jornada eren: donar importància a la cura de la nostra salut mental com un dels reptes socials a abordar de manera comunitària i des de la perspectiva interseccional i posar en valor la nostra comunitat com agents detectors de problemàtica de salut mental i potenciar la xarxa dels diferents professionals vinculats a la salut mental. A més, una de les novetats d'aquest any ha estat la presentació d'una nova guia més pràctica i dinàmica de recursos de salut mental per a professionals.


La Taula de Salut Mental treballa, entre altres aspectes: accions de prevenció en la salut mental i promoure el benestar emocional, adreçades a la ciutadania; diferents actes per a la celebració del dia mundial de la Salut Mental, i conscienciar i sensibilitzar sobre els problemes de salut mental; l'elaboració d'un protocol per tractar els casos d'alta complexitat i la reestructuració i actualització de la guia de recursos de salut mental per a professionals.


Per finalitzar l'acte, l'Alicia Salamanca, directora d'Aloges, grup ATRA, ha fet una ponència sobre salut mental i perspectiva de gènere, sobre la intervenció amb dones amb problemàtica social, que pateixen o han patit violències masclistes.


La Taula de Salut Mental ajuda a introduir de forma correcta dins la ciutadania de Viladecans una nova metodologia impulsada pel programa de l'Ajuntament, Viladecans em Cuida. Aquesta metodologia consisteix en la intervenció social basada en l'acció comunitària i el treball en xarxa per donar respostes col·lectives als reptes que tenim com a societat. Un d'aquests reptes és la salut mental i comunitària.


Publicitat



0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page