top of page

500 infants de Sant Boi fan una intervenció artística per promoure la reflexió sobre la situació dels camps de refugiats

Actualizado: hace 6 días

NOTICIES SANT BOI | CAMPS REFUGIATS | SANT BOI CIUTAT REFUGI


500 alumnes de 5è i 6è de Primària de les escoles de Sant Boi han participat aquest dijous a la plaça de l'Ajuntament en una intervenció artística vinculada al projecte escolar 'Refugis permanents: quan els camps esdevenen llars'.


Durant aquest curs escolar, l'alumnat de tretze escoles ha reflexionat a les aules sobre els camps de refugiats que acaben esdevenint refugis permanents per a les persones que hi viuen, sovint en situacions de precarietat i vulneració dels drets humans. 


Concretament, s'ha posat el focus en els camps de Kutupalong (Bangladesh), Shu'fat (Palestina), Dadaab (Kenya) i Smara (Sàhara occidental). En alguns casos, fa més de 40 anys que existeixen i hi ha persones adultes que hi van néixer i no coneixen cap altra llar.



Les reflexions de l'alumnat sobre aquestes realitats s'han concretat a la plaça de l'Ajuntament en una proposta artística plasmada en forma de 19 portes decorades per cadascuna de les classes participants, amb l'objectiu de convidar tothom a pensar sobre què hi ha al seu darrere.


Durant l'acte públic a la plaça de l'Ajuntament, nens i nenes han decorat estores amb la paraula 'benvinguda' escrita en diferents idiomes per posar-les davant de cada porta, com també han decorat claus que representen l'esperança de tornar algun dia a la pròpia llar. A més, han escrit i penjat els seus desitjos sobre aquest tema.


L'Ajuntament, Can Castell Centre d'Art i l'artista local Nien Boots han elaborat conjuntament la proposta artística de l'activitat, i la Comissió Catalana d'Acció pel Refugi s'ha encarregat dels tallers previs a les aules. 


Aquest projecte s'emmarca en el compromís de Sant Boi com a Ciutat Refugi. L'acte ha comptat amb la presència de la tinenta d'Alcaldia d'Igualtat i Ciutat cohesionada i regidora d'Educació de l'Ajuntament de Sant Boi, María Valencia, i de la regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau, Cristina Serna, que han destacat el paper de Sant Boi com a "ciutat d'acollida" i han defensat la importància de conscienciar des de la infància sobre els drets humans i el dret d'asil.


Durant la tarda es llegirá el manifest del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i l'Escola Municipal de Música Blai Net oferirà un concert amb motiu de la commemoració.



Aquesta ha estat la vuitena edició del projecte escolar vinculat a la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades a Sant Boi.


La instal·lació artística elaborada aquest cop i presentada a la plaça de l'Ajuntament es podrà visitar del 7 al 27 de juny a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, on també hi haurà l'exposició fotogràfica  'El camí és el meu cap', de Nuria López Torres i amb textos d'Agus Morales.


La programació del Dia Mundial de les Persones Refugiades a Sant Boi continuarà amb la celebració de la jornada tècnica 'Salut mental i desplaçament forçat: reptes per a un acompanyament psicosocial', que tindrà lloc el divendres 14 de juny a la mateixa biblioteca. Hi intervindran nou entitats especialitzades en cooperació, acció humanitària, acollida i salut mental.


El 20 de juny tindrà lloc una visita guiada a l'exposició 'Antoni Tàpies: el compromís social i polític', al Museu de Sant Boi, de la mà de l'especialista en art contemporani Antonella Medici. Hi intervindran músics vinculats a l'associació Ambaixada de les Arts d'Ucraïna.



Publicitat



0 comentarios

Comentarios


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page