top of page

Viladecans comença a exportar el Vilawatt a altres ciutats europees

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES VILADECANS | TRANSICIÓ ENERGÈTICA | EUROPA


Tres sessions telemàtiques han servit per donar el tret de sortida al procés de transferència del Vilawatt. Aquesta ha sigut la primera de les trobades transnacionals previstes en el projecte de transferència URBACT-UIA que lidera Viladecans, que té com a propòsit replicar la bona pràctica en transició energètica Vilawatt a tres ciutats europees: Trikala (Grècia), Seraing (Bèlgica) i Nagykanizsa (Hongria).
La primera reunió virtual, que s'emmarca en la primera fase preparatòria de la transferència, ha servit perquè les ciutats sòcies es familiaritzin amb el projecte i comencin a establir el full de ruta on es definiran les accions que es portaran a terme a cada ciutat en els 18 mesos vinents.


La primera sessió ha comptat amb la intervenció de Jordi Mazón, tinent d’alcalde per a la Transició Ecològica, Alicia Valle, gerent municipal i project manager de Vilawatt, Laura Pardo, tècnica de Projectes Europeus i Comunicació, a càrrec de l'estratègia participativa del projecte, Arnau Alarcón, tècnic de Vilawatt i coordinador de l’ULG (Urban Local Group) i Jaume Catarineu, CEO d’Ubiquat, desenvolupador de l’app de la moneda local.


Els responsables del projecte viladecanenc han explicat els cinc pilars sobre els quals se sustenta el projecte Vilawatt: una estructura de governança energètica local en forma de consorci públic-privat- ciutadà, la formació i l’assessorament a través de les comunitats d’aprenentatge, les obres d’adequació d’habitatges per fer-los més eficients energèticament, la creació d’una moneda local i el subministrament i la compra agregada d’energia verda.


En aquests primers mesos es crearan els grups locals i s’estudiaran les capacitats d’adaptació del Vilawatt a cada una de les ciutats, tenint en compte els recursos de cada una d’elles i valorant com adaptar aquests 5 pilars del projecte.


Durant tot el procés es comptarà amb el suport dels experts externs Mireia Sanabria, experta en l’execució de transferències URBACT -també ha liderat l’altre dels grans projectes URBACT de Viladecans, l’ON BOARD- i Donal O’Herlihy, consultor especialitzat en energia.


コメント


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page