top of page

"Un arbre per Europa", al Parc Ambiental de la Torre de la Vila a Sant Boi

NOTICIES SANT BOI | ARBRE EUROPA | PARC AMBIENTAL


Els arbres plantats al Parc Ambiental de la Torre de la Vila s'inclouen en la campanya "Un arbre per Europa". Ens hem sumat a aquesta iniciativa de l'associació juvenil no partidista Equip Europa,  que compta amb el suport de l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya. 


L’objectiu principal de la campanya és que tots els municipis d’Espanya plantin almenys un arbre, com a símbol del seu compromís amb la sostenibilitat local i la lluita contra el canvi climàtic. A Sant Boi ens hi hem sumat amb la renaturalització del Parc Ambiental de Torre de la Vila. 

 


Placa identificativa

A la jornada lúdica del pasat dissabte, 23 de març, al Parc Ambiental de la Torre de la Vila, s'ha pogut veure la placa que deixa constància de l'adhesió de Sant Boi a "Un arbre per Europa". L'alcaldessa, Lluïsa Moret, i el regidor de Projectes Europeus, Emilio Morillas, l'han visitat en companyia de membres de l'associació juvenil promotora. 

 

La campanya s’inspira en un tuit del president del Parlament Europeu (2019-2022), David Sassoli, que instava tots els alcaldes i alcaldesses d’Europa a plantar almenys un arbre als seus municipis per contrarestar la desforestació i la pèrdua de boscos. Fins ara, més de 750 ajuntaments s’han afegit a la iniciativa amb més de 50.000 nous exemplars. Tots, inclosos els de Sant Boi, formen part del recompte de la Comissió Europea que, en el marc del Pacte Verd Europeu, s’ha compromès a plantar 3 mil milions d’arbres en tota la Unió Europa abans de 2030.


Equip Europa és una associació juvenil europeista i no partidista creada l’any 2019 a Madrid amb l’objectiu de promoure la Unió Europea i fomentar la participació política entre la joventut. Actualment, està present arreu de l’estat espanyol, amb una delegació a cada Comunitat Autònoma, i compta amb més de 4.000 membres. Recentment ha estat guardonada per l’organització del “Fòrum on the Future of the EU” amb el Premi Carlemany de la Joventut 2024.


Publicitat0 comentarios

Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page