top of page

Techcities aplega a Sant Boi ciutats i institucions per reflexionar sobre la resposta als reptes del s.XXI

NOTICIES SANT BOI | TECHCITIES | AGENDA URBANA


Sant Boi va acollir el passat divendres, 1 de març, la quarta edició de Techcities. Va estar un punt de trobada per reflexionar sobre com donar resposta des de les ciutats als nous reptes del món del s.XXI. L'acte d'obertura de la jornada institucional de Techcities va comptar amb la presència del secretari d'Estat de Vivienda y Agenda Urbana, David Lucas; la consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, i l'alcaldessa de Sant Boi i presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret.



Amb el títol 'Agenda Urbana: aliances i ecosistemes davant dels nous desafiaments' la trobada, que s'ha celebrat a l'auditori del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, ha permès compartir punts de vista sobre un nou marc de relació entre les ciutats i la seva ciutadania, els agents socials, les empreses, les institucions i els centres de coneixement. S'ha parlat així d'un nou model de diàleg al servei de la planificació de les ciutats, seguint el rumb de les 'agendes urbanes'.


L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha remarcat que gràcies a Techcities, "Sant Boi és referent a escala estatal de la reflexió i el debat per generar respostes als reptes actuals de les ciutats i els territoris, amb les agendes urbanes com a marc de referència". L'alcaldessa ha defensat la necessitat que la planificació estratègica de les polítiques sigui útil per millorar la vida de les persones, a mida de cada realitat local, motor de transformacions i basada en aliances i lògiques col·laboratives".


El secretari d'Estat de Vivienda y Agenda Urbana, David Lucas, ha explicat que amb les agendes urbanes s'aposta per "una metodologia que ha de fer possible donar solucions als reptes i les noves realitats de la societat del s.XXI". El secretari d'Estat ha defensat el paper dels governs locals per afavorir que "els ciutadans siguin partíceps de les solucions als problemes que a les ciutats es viuen a diari".


La consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, s'ha referit a l'Agenda dels Pobles i Ciutats Catalunya 2050 com un instrument per "establir el camí que han de seguir les polítiques públiques amb un caràcter estratègic i transformador" i posant "les persones i la creació d'oportunitats en el centre".


L'edició 2024 de Techcities

El programa d'aquesta edició s'ha articulat entorn de tres eixos temàtics: 'Transició digital inclusiva i transferència del coneixement', 'Habitatge i regeneració urbana' i 'Estratègies Territorials Integrades (ETI), una visió des de la innovació'. 


S'hi han abordat qüestions com la importància que la transició digital no deixi ningú enrere, el paper de l'habitatge en els processos de revitalització de barris i transformació urbana o el foment de la innovació i la sostenibilitat per impulsar el desenvolupament de les ciutats. 

Hi han participat, entre altres, els ajuntaments de Barakaldo, A Coruña, San Fernando o Santa Coloma de Gramenet, els ministeris de Ciencia, Innovación y Universidades i de Vivienda y Agenda Urbana, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, ONU Hábitat España i el Gremi de Constructors d'Obres de Barcelona i Comarques. 

Techcities és una iniciativa conjunta de l'Ajuntament de Sant Boi i l'enginyeria TECH Friendly. Després de quatre edicions, ha esdevingut un congrés de referència estatal a l'entorn de l'Agenda Urbana.


Publicitat



0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page