top of page

El suport emocional de Sant Boi a la població adolescent s'incorpora al Banc de Bones Pràctiques

Actualizado: 7 dic 2023

NOTICIAS SANT BOI | SUPORT EMOCIONAL | ADOLESCENTS


La Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer han incorporat tres projectes de l'Ajuntament de Sant Boi al catàleg del Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals. Els projectes que han rebut enguany aquest reconeixement són 'Suport emocional per a joves i adolescents', 'Antenes d'igualtat' i 'Projecte Hermes d'accessibilitat cognitiva'.

El Banc de Bones Pràctiques identifica i difon amb periodicitat anual experiències innovadores de govern i gestió dels ajuntaments que poden servir com a referents per a altres municipis.


En aquest 2022, els projectes de Sant Boi incorporats al catàleg estan relacionats amb l'atenció als efectes emocionals de la pandèmia, la incorporació d'una mirada transversal de gènere a les polítiques i serveis municipals i la creació de propostes culturals inclusives adreçades a un públic amb altres capacitats.Suport emocional per a adolescents i joves

L'Ajuntament de Sant Boi du a terme un pla de xoc ambiciós i innovador que dona resposta, entre altres qüestions, als problemes emocionals d'adolescents i joves de la ciutat agreujats per l'emergència sanitària. La reformulació del servei d'assessorament individual i grupal i la incorporació de tres professionals de la psicologia ha servit per desenvolupar un catàleg específic d'activitats. Més de 4.000 alumnes dels instituts han participat en tallers de gestió emocional al llarg d'aquest curs.


Antenes d'igualtat per la transversalitat de gènere

En el marc dels seus plans d'igualtat de gènere, l'Ajuntament desenvolupa una estratègia innovadora que situa a totes les àrees figures de perfil tècnic que actuen com a antenes per incorporar la perspectiva de gènere a totes les polítiques i accions. Sant Boi és històricament un municipi referent en l'àmbit de la promoció de la igualtat entre dones i homes.


Projecte Hermes d'accessibilitat cognitiva

Aquesta iniciativa pionera a Catalunya planteja un viatge d'experiències de la mà de la teràpia psicosocial per fer accessible la cultura a les persones amb altres capacitats (mitjançant el teatre, l'expressió corporal, la musicoteràpia, l'art-teràpia, la fotografia...). Encapçalat pel Museu de Sant Boi i amb la col·laboració del dos centres sanitaris de Sant Boi referents en salut mental, el Projecte Hermes treballa amb una mirada inclusiva propostes basades en episodis de la història i en els elements del patrimoni cultural i natural del municipi.


0 comentarios

Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page