top of page

Servei Comunitari Nocturn reforça la seguretat i la cura de l'espai públic a les nits a Sant Boi

NOTICIES SANT BOI | SEGURETAT | BARRIS SANT BOI


Sant Boi ha posat en marxa el Servei Comunitari Nocturn. Durant un any, vuit persones contractades per l'Ajuntament faran a les nits tasques de prevenció, informació i acompanyament per atendre necessitats de la ciutadania, detectar incidències a l'espai públic i reforçar la seguretat.



Les persones encarregades d'aquest servei són tres dones i cinc homes que, amb un uniforme d'alta visibilitat , es desplacen preferentment a peu pels barris del municipi. Treballen en coordinació amb la Policia Local, amb qui mantenen un contacte directe mitjançant l'app de Seguretat Ciutadana M7, i amb els serveis tècnics de l'enllumenat públic, la neteja i el manteniment de la via pública.


Una de les tasques de l'equip és detectar possibles actituds d'incivisme i, en cas necessari, recordar l'obligació de respectar el descans del veïnat. S'ocupen de vigilar el bon funcionament dels semàfors i l'enllumenat per alertar de possibles incidències, i comproven el bon estat de papereres, bancs, contenidors i senyals de trànsit, a més de detectar vehicles abandonats i mobles o andròmines a la via pública. També s'encarreguen d'avisar en cas que hi hagi persones sense llar dormint al carrer, en especial els dies de fred o climatologia complicada, per tal que se'ls pugui oferir suport.


Un dels serveis més destacats és el d' acompanyament puntual a persones , que es pot demanar amb antelació al telèfon 93 640 01 23. Està pensat especialment per millorar la seguretat de les dones a l'espai públic durant la nit. També pot servir per a persones a qui, per estar soles o tenir limitacions, els sigui difícil desplaçar-se (per exemple, a la farmàcia). També està previst, en cas necessari, portar fins al portal de casa seva persones que es puguin haver perdut o desorientat.


L'Ajuntament ha contractat les persones integrants d'aquest servei mitjançant un pla d'ocupació amb una durada d'un any.


Publicitat



0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page