top of page

Es va celebrar a Sant Boi la XI Edició de Ciutats Defensores del Drets Humans

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES SANT BOI | DRETS HUMANS | NO VIOLÈNCIA

 

Publicidad

 

El 18 de maig, es va realitzar amb èxit l’acte d’inauguració de Ciutats Defensores dels Drets Humans, al teatre Cal Ninyo de Sant Boi de Llobregat (Carrer Major, 43). Hi va haver una assistència de més de 40 representats dels 27 municipis, i les 9 entitats i institucions i més de 50 persones van seguir l’acte virtual.




L’acte el va conduir Alba Martínez, regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau de l’Ajuntament de Sant Boi. Lluïsa Bonet, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat va donar obertura a l’acte i hi va recordar que al llarg de 9 anys han passat 65 persones defensores de 33 països diferents en el projecte i que “no oblidem el nostre compromís en un món en que cada vegada les desigualtats nord sud són més evidents”.


La campanya central de l’edició d’enguany està enfocada en la defensa de la terra i el mediambient amb intersecció en la defensa dels drets de les persones migrades i refugiades, el dret a la pau i els drets de les dones i del col·lectiu LGBTIQ+.


A més d'algunes de les persones defensores dels drets humans de la present edició, han assistit a l'acte representats dels municipis i les entitats que participen en aquesta iniciativa, com les alcaldesses de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, i de Begues, Mercè Esteve, i del president del Fons Català per al Desenvolupament i alcalde de Caldes de Montbui, Isidre Pineda.


Sant Boi i la resta de municipis presents en aquesta edició s'han compromès en una declaració institucional a mantenir i a ampliar les polítiques públiques de suport als defensors i defensores de drets humans a escala local i global, en solidaritat amb el compromís d'aquestes persones per promoure i protegir els drets humans des de la no violència, i en rebuig a les amenaces, persecució i assassinats que pateixen.


A l'acte van intervenir les defensores dels drets humans;


Leiria Vay (Guatemala), que ha destacat “que les persones que lluitem per defensar la mare terra y la vida som criminalitzades i assassinades. A Guatemala han obert les portes a les transnacionals que han portat acaparament de terres i semi esclavitud”.


Czarina Musni (Filipines) ha remarcat que “als advocats que defensem les víctimes de vulneracions de drets humans sens assetja, sens criminalitza. No és un atac personal, sinó a l’estat de dret i al dret fonamental de les persones de poder denunciar les vulneracions."


Luz Marina Hache (Colòmbia) ha destacat “el meu lloc no és aquí, és a Colòmbia, però per denunciar que 50 famílies tenen el monopoli del país he hagut de sortir dos cops. Volem una vida digna, només demanem que se’ns respectin els drets humans i tinguem salut, educació i treball”.


Regina Zoe Magallón (Mèxic) destaca “les dones trans hem lluitant molt perquè se’ns respecti els nostres drets. Ningun partit ha permès que una dona trans arribi al poder. Com a dones trans tenim dret a participar políticament i sens nega. Tampoc tenim dret a la salut ni al mercat laboral. No se’ns dona oportunitats”.


Un altre aspecte destacat de l’acte ha estat la crida a l’alliberament incondicional d’Abdulhadi Al-Khawaja (Bahrain) i Ilham Tohti (Minoria Uigur de Xina), Nasrin Satoudeh (Iran) i els Defensors del Aigua del Guapinol (Hondures), defensors i defensores de drets humans, que estan actualment empresonats als seus països d’origen, per la seva tasca de denúncia i activisme.


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page