top of page

Sant Boi se suma a una declaració que promou el benestar emocional de la ciutadania

Actualizado: hace 7 días

NOTICIES SANT BOI | BENESTAR EMOCIONAL | SALUT



El Ple municipal ha aprovat per unanimitat l'adhesió de l'Ajuntament de Sant Boi a la Declaració per al benestar emocional, presentada el passat mes de març durant la celebració de la jornada Emociutats. L'objectiu és impulsar des de les administracions públiques accions per fomentar les competències emocionals de la ciutadania i prevenir problemàtiques de salut mental, especialment després de l'impacte de la pandèmia.


Segons aquesta declaració, els ajuntaments, com a administracions més properes a la ciutadania, tenen la responsabiliat de promoure actuacions que ajudin a educar i desenvolupar les competències emocionals de les persones, de manera que es puguin prevenir trastorns emocionals i comportaments considerats de risc (com l'ansietat, l'estrès, la depressió, la violència, les adiccions o els suïcidis) i es millorin l'autoestima, l'empoderament, l'empatia i la convivència, entre altres aspectes.


La jornada 'Emociutats, el benestar social en el centre de les polítiques locals', organitzada per la Diputació de Barcelona, va tenir lloc els dies 23 i 24 de març. La Declaració per al benestar social es va presentar com a tancament d'aquestes jornades.


Xarxa Catalana pel Dret al Temps

El Ple municipal també ha aprovat l'adhesió de l'Ajuntament de Sant Boi a la Xarxa Catalana pel Dret al Temps. Aquesta xarxa està promoguda pel Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat i compta amb el suport de la Federació de Municipis de Catalunya.

Ajuntaments i altres institucions, empreses, entitats, agents socials,persones expertes i investigadores d’arreu de Catalunya que estan compromeses amb el dret al temps treballaran en xarxa per avançar cap a uns usos del temps més saludables, igualitaris, eficients i sostenibles.


Publicidad



0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page