top of page

Sant Boi renova el compromís amb la gent jove al Pla de Joventut 2022-2026

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES CATALUNYA | GENT JOVE | JOVENTUT


Publicidad


El Pla de Joventut 2022-2026, que agafa el relleu del què es va desplegar l'any 2016, recull les línies de treball de les polítiques públiques municipals en l'àmbit de la joventut de Sant Boi de cara als pròxims cinc anys. El contingut s'emmarca en les directrius i estratègies de ciutat per al 2030 i adapta els seus objectius a les necessitats del context generat per la Covid-19. El Ple de desembre passat va aprovar el Pla i, un cop passat el període d'exposició pública, ha quedat aprovat definitivament.


El document aprofundeix en alguns dels compromisos assolits i orienta el treball a realitzar, a partir d'ara, en quatre àmbits principals: comunicació; informació i orientació; formació i ocupació; igualtat d'oportunitats i participació juvenil.


El Pla reforça el paper del Servei d'Informació Juvenil El Punt com a porta d'entrada per canalitzar els interessos i les necessitats de la gent jove de la ciutat. Sobretot en relació amb l'assessorament i l'atenció informativa, la millora dels canals de comunicació (especialment, les xarxes socials) i la difusió dels hàbits saludables i els ajuts a l'accés a l'habitatge.


També aposta pels recursos formatius adreçats a la millora de les competències i habilitats de les persones joves a l'hora de buscar feina o iniciar un projecte d'emprenedoria.


El Pla incideix en la necessitat de continuar treballant per la igualtat d'oportunitats , la prevenció de les violències de gènere, el benestar emocional i el respecte a la diversitat.


El suport a l'associacionisme i el foment de noves estratègies de participació en diversos àmbits culturals (ARTaboo, intervenció juvenil al carrer), lúdics (Festa dels 18) i socials (Carnet SB Jove) és un altre dels aspectes recollits en el document aprovat pel Ple.


L'elaboració del Pla ha comptat amb la participació dels i les joves de la ciutat, representants d'entitats que treballen en l'àmbit de joventut i tècnics municipals de diferents departaments vinculats amb les polítiques de joventut.
0 comentarios

Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page