top of page

Sant Boi, referent de la transformació digital a l’Smart City Expo World Congress

Actualizado: 7 dic 2023

NOTICIES SANT BOI | TRANSFORMACIÓ DIGITAL | SMART CITY EXPO WORLD CONGRESSSant Boi ha estat present a l’Smart City Expo World Congress. L’alcaldessa, Lluïsa Moret, ha fet pública la 'missió' del moviment Living-in.EU sobre la transformació digital de les ciutats a la Unió Europea. L’ha acompanyat en aquesta presentació l’alcalde de la localitat finlandesa d’Oulu, Seppo Määta. Tots dos copresideixen l’Assemblea Digital d’Alcaldes i alcaldesses del moviment Living-in.EU.


El moviment Living-in.EU, impulsat per Eurocities , promou una transformació digital justa, inclusiva i sostenible de les ciutats, regions i estats membres de la Unió Europea. Sant Boi exerceix la copresidència de l'òrgan assessor polític del moviment des de principis de 2023, juntament amb Oulu, ciutat seu de Nokia Corporation.La 'missió' del moviment presentada per Lluísa Moret i Seppo Määta a l'Smart City World Congress assenyala quatre prioritats estratègiques que centraran el 'treball de Living-in-EU durant els pròxims dos anys:


Prioritats estratègiques

-Utilitzar les tecnologies digitals per assolir la neutralitat climàtica

-La ciutat com a plataforma d’innovació tecnològica

-Les ciutats i regions basades en dades fan polítiques millor informades

-La transformació digital centrada en les persones i en la protecció dels seus drets digitals


Una transició digital justa, que no deixi ningú enrere

A la presentació, l’alcaldessa de Sant Boi ha defensat la necessitat de "combatre les bretxes digitals i fomentar un ús de les dades responsable i transparent". Lluïsa Moret ha reivindicat una transformació digital "justa, inclusiva i sostenible" que estigui centrada en les persones, que consideri els drets digitals com a drets de ciutadania i que democratitzi l’accés a les tecnologies per no deixar ningú enrere.


Lluïsa Moret ha participat a l’Smart City Expo World Congress, a la Fira de Barcelona, en el marc de la sessió ‘Governança multinivell per a ciutats i comunitats intel·ligents’, on també han intervingut representants de l’Ajuntament de Brussel·les i el Govern de Letònia, entre altres.


Publicitat0 comentarios

Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page