top of page

Sant Boi rep dos premis europeus per una prova pilot de reutilització d'equips informàtics

NOTÍCIES SANT BOI | TECNOLOGIA | ECONOMIA CIRCULAR

 

Publicidad

 

L'Ajuntament de Sant Boi ha rebut dos reconeixements europeus per una experiència pilot que ha permès donar un nou ús a 30 dispositius electrònics en desús. El lliurament del guardons ha tingut lloc aquest dijous passat, dia 6 de maig, durant dos esdeveniments virtuals simultanis.




La iniciativa, duta a terme en col·laboració amb la xarxa de persones i entitats eReuse, ha estat una de les guanyadores del projecte DLT4EU, finançat per la Comissió Europea en el marc del programa d'innovació Horizon 2020. També ha estat guardonada com a bona pràctica per la fundació alemanya Hans Sauer, dins de la convocatòria "Ciutats Circulars: Dissenyant comunitats urbanes del futur".


El projecte pilot ha permès posar a prova un circuit col·laboratiu de reacondicionament i reutilització dels dispositius electrònics per destinar-los a estudiants de secundària de la ciutat amb pocs recursos , afavorint d'aquesta manera la lluita contra l'escletxa digital i el seguiment de les classes i les tasques educatives durant la pandèmia.


A més, la incorporació de la tecnologia col·laborativa DLT de codi obert garanteix que es plugui traçar l'extensió de la vida útil dels equips fins que arribi el moment del seu reciclatge.


L'ús de la tecnologia DLT ha permès enregistrar dades immutables sobre l'esborrat i sobre les millores incorporades als equips, sobre el seu estat de funcionament i sobre les hores d'utilització, sempre respectant la privacitat de les persones usuàries. Aquestes dades serviran per avaluar l'impacte socioambiental i l'estalvi econòmic de la iniciativa.


S'espera que quan els 30 equips reacondicionats superin les 5.000 hores d'ús, s'haurà aconseguit una reducció de l'emissió de CO2 en 9.480 kg i un estalvi de 5.700 litres d'aigua, 30.000 kg de minerals i entre 3.000 i 9.000 euros per no haver de comprar equips nous.


Durant un any, l'Ajuntament de Sant Boi ha treballat amb eReuse per desenvolupar la prova pilot. Els dos premis rebuts permetran a aquesta organització sense ànim de lucre continuar desenvolupant la tecnologia DLT i fer créixer el circuit per incorporar-hi nous actors i esdevenir una iniciativa d'economia circular a la ciutat.


L'experiència ha contribuït a posicionar Sant Boi com a laboratori per a la innovació urbana i social en l'àmbit internacional.


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page