top of page

Comencen a Sant Boi les obres de l'espai públic a l'entorn del Mercat de la Muntanyeta

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES SANT BOI | MERCAT DE LA MUNTANYETA | REMODELACIÓ

 

Publicidad

 

Aquesta setmana ha començat la remodelació de la plaça situada al davant del Mercat de la Muntanyeta (plaça de la República). Les obres guanyaran espai per a vianants, milloraran l'accessibilitat i integraran aquest espai amb el principal eix cívic i comercial de la ciutat. És un nou pas en el procés de transformació de l'espai públic de Sant Boi amb criteris de qualitat urbana i sostenibilitat.




Les obres afecten la plaça de la República i un tram del carrer de Lluís Pascual Roca . D'aquí mig any, la plaça i el carrer quedaran integrats al mateix nivell i amb una estètica uniforme, seguint la pauta del tram que es va reurbanitzar l'any 2017.


L'actuació potenciarà i donarà continuïtat al principal eix cívic i comercial de Sant Boi , que connecta els mercats de la Muntanyeta i Sant Jordi a través dels carrers de Lluís Pascual Roca i Francesc Macià.


El projecte de remodelació prioritza guanyar espai per a les persones. El carrer de Lluís Pascual Roca passarà de tenir tres carrils de circulació a dos, un per cada sentit de la marxa.


Se senyalitzaran nous passos per a vianants, s'eixamplaran les voreres i se n'igualarà l'amplada amb la de la resta del carrer. També està prevista la creació d'un nou aparcament per a bicicletes.


Un altre gran objectiu és incrementar l'accessibilitat a tot l'entorn. S'eliminaran les barreres arquitectòniques existents, principalment al front del mercat, reduint la presència d'escales i eliminant les rampes actuals. També està previst col·locar nou mobiliari urbà, enllumenat LED i nou arbrat, a més d'un edifici nou per a la 'minideixalleria'.


Amb un cost d'un milió d'euros, les obres són finançades per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que executarà els treballs en un termini de set mesos i en dues fases diferenciades.


La primera, que durarà al voltant de tres mesos, tindrà afectacions en la circulació de vehicles i en el recorregut de les línies d'autobus. La segona se circunscriurà a la plaça i, per tant, permetrà recuperar la normalitat des del punt de vista circulatori. El mercat no sedentari dels dissabtes continuarà celebrant-se durant tot aquest temps.



REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page