top of page

Sant Boi diu no a la guerra en solidaritat amb el poble ucraïnès

Actualizado: 7 dic 2023

NOTICIAS SANT BOI | UCRANIA | NO A LA GUERRA



La plaça de l'Ajuntament de Sant Boi va acollir el passat dimarts, dia 1 de març, una concentració ciutadana en solidaritat amb el poble ucraïnès. La ciutat s'ha sumat així a la crida del municipalisme català contra la guerra i en condemna de l'atac de Rússia a Ucraïna.


La Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa d'Alcaldes i Alcaldesses per la Pau havien convocat per al passat dimarts concentracions davant de tots els ajuntaments de Catalunya.

A l'acte de Sant Boi, al qual van assistir més de 300 persones, es va llegir una declaració institucional. Ho van fer l'alcaldessa, Lluïsa Moret; la tinenta d'Alcaldia de Cooperació, Solidaritat i Pau, Alba Martínez, i Lyudmila Dilodub i Lyudmila Heracimova en representació de la comunitat ucraïnesa de Sant Boi, on viuen al voltant d'un centenar de persones d'aquesta nacionalitat. També hi han assistit representants dels grups polítics del consistori.


Concentración paz guerra ucrania Sant Boi de Llobregat

El Ple municipal va aprovar per unanimitat una declaració institucional de suport a la societat ucraïnesa consensuada per tots els grups municipals. L'Ajuntament hi condemnava enèrgicament la invasió militar del país i exigia el cesament immediat de les hostilitats, tot apostant l'establiment d'un diàleg enfocat a la construcció de la pau. Sant Boi és una ciutat educadora, històricament compromesa amb els valors de la pau i la resolució pacífica dels conflictes.



0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page