top of page

Sant Boi, ciutat pionera en la promoció d'hàbits saludables durant la primera infància amb el projecte PRESAFALÍN de la Gasol Foundation

NOTICIES SANT BOI | GASOL FUNDATION | HÀBITS SALUDABLES


Sant Boi ha acollit l’acte de presentació del projecte PRESAFALÍN (Salut, Família i Primera infància), impulsat per la Diputació de Barcelona i la Gasol Foundation per promoure hàbits saludables durant la primera infància i lluitar contra l'obesitat infantil. A Sant Boi, hi participen les escoles bressol La Mercè i La Marta i l'espai d'acompanyament a la criança Racó de Famílies.



PRESAFALÍN potencia la participació de les famílies per acompanyar els infants per un creixement saludable i per prevenir l’obesitat infantil. S'hi treballen hàbits com l’activitat física i l’esport, una alimentació saludable, les hores de son i el benestar emocional.

Enguany és la primera vegada que aquest projecte es desenvolupa a les escoles bressol municipals i els espais familiars per a infants de 0 a 3 anys. Hi participen els municipis de Sant Boi, Pineda de Mar, Mollet del Vallès, Igualada, Mataró, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans.


La presentació ha comptat amb la participació de la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret; la diputada adjunta de la corporació, Glòria Colom, i el director global d’investigació i programes de la Gasol Foundation, Santi F. Gómez. El fundador de l’entitat, Pau Gasol, hi ha estat present mitjançant un vídeo.

Lluïsa Moret ha recordat que "aquesta iniciativa va iniciar-se amb caràcter experimental a Sant Boi" i ha valorat com a molt satisfactori que "el bagatge de la Gasol Foundation es pugui transferir ara a altres municipis de la província de Barcelona per fer créixer aquesta bona pràctica". L'alcaldessa de Sant Boi ha afegit que es tracta d'un projecte amb "impacte real en la vida quotidiana de les famílies" i ha dit que l'objectiu és "empoderar els pares i les mares per sentir-se segurs i segures en el procés de criança i incorporació d'hàbits saludables".



Ajuntament-Gasol Foundation: una aliança saludable

L’Ajuntament de Sant Boi manté una estreta col·laboració amb la Gasol Foundation per dur a terme a la ciutat, en forma de prova pilot, diferents projectes de promoció d'hàbits saludables i lluita contra l’obesitat infantil. Una prova pilot del programa Presafalín es va dur a terme els anys 2021 i 2022 a centres oberts i esplais del municipi.


L'obesitat infantil, una pandèmia global

Segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'obesitat infantil és un fenomen que afecta 124 milions de nens i nenes d'entre 5 i 19 anys a tot el món. Concretament a Espanya, 1 de cada 3 menors d'entre 8 i 16 anys presenta sobrepès o obesitat segons l'estudi PASOS de la Gasol Foundation. La intervenció durant els primers 1.000 dies de vida és fonamental per lluitar-hi.


Publicitat



0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page