top of page

Sant Boi centre de la reflexió sobre el futur sostenible de les ciutats a les jornades Techcities

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES CATALUNYA | TECHCITIES | FUTUR SOSTENIBLE


Sant Boi ha celebrat aquest dijous, dia 24 de març, la tercera edició de la jornada Techcities, amb el títol 'Agenda Urbana: compartint relat, reptes i respostes'. Institucions i municipis de tot Espanya s'han aplegat per reflexionar sobre el futur de les ciutats, la innovació i el desenvolupament urbà sostenible.


A la jornada, que ha tingut lloc a l'auditori del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, hi han assistit més de 400 persones (200 presencialment i 200 per via telemàtica). Techcities és una iniciativa conjunta de l'Ajuntament de Sant Boi i l'enginyeria Techfriendly, emmarcada en el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia i finançada amb fons Unió Europea-NextGeneration EU.


La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez , ha participat de forma telemàtica en l'acte de benvinguda institucional. Raquel Sánchez ha afirmat que "cal avançar en la transició ecològica i l'agenda climàtica" per millorar la nostra qualitat de vida i ha recordat que "darrere del canvi climàtic s'amaga la desigualtat". La ministra ha defensat el paper transformador dels ajuntaments i ha considerat que aquests "han d'estar molt presents en la gestió dels fons europeus".


L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret , ha reivindicat les jornades Techcities com un espai de referència per a compartir reflexions sobre l'Agenda Urbana i la planificació estratègica de les ciutats. "Des de Sant Boi", ha dit, "volem posar el nostre granet de sorra per potenciar aliances i complicitats que afavoreixin dinàmiques de desenvolupament sostenible amb una triple mirada social, econòmica i ambiental'. "Els vincles", ha dit, "són essencials per generar transformacions reals amb impacte en la vida quotidiana".

techcities Sant Boi

El soci director de TECH Friendly , Sergio Serna, ha destacat que aquesta jornada és "un espai per a la reflexió i el debat" que té com a objectiu "construir ciutats millors a partir de la innovació i el treball conjunt, públic i privat".


La conferència d'obertura ha estat a càrrec de Joan Clos , exdirector executiu d'ONU-Hàbitat, que ha aportat una visió internacional sobre la transformació dels espais urbans. En la seva intervenció, ha convidat els ajuntaments a fer servir l'urbanisme com a eina per generar desenvolupament sostenible, "no només des del punt de vista ambiental, sinó també econòmic i social". "L'urbanisme", ha dit, "transforma les ciutats i genera valor".


A la jornada s'han celebrat tres taules de debat i reflexió amb la participació de representants de ciutats com Sevilla, València, Pamplona, Ermua o Barakaldo; de les diputacions de Barcelona i Granada; de la Generalitat de Catalunya; de la Federación Andaluza de Municipios y Provincias (FAMP), i dels ministeris de Ciència i Innovació i de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, entre d'altres. A la cloenda ha intervingut el copresident de la Red Innpulso i alcalde de Viladecans, Carles Ruiz.


0 comentarios

Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page