top of page

Sant Boi posa en marxa un Centre d’acollida per a persones refugiades

Actualizado: 15 nov 2022

NOTÍCIES SANT BOI | GUERRA UCRAÏNA | CENTRE D’ACOLLIDA DE REFUGIATS


Publicitat


El passat dijous 10 de novembre, Sant Boi va inaugurar un centre especial per acollir persones refugiades. Inicialment, el Centre es destinarà a acollir de manera preferent a dones i infants desplaçats pel conflicte bèl·lic d’Ucraïna.El Centre ubicat a l’edifici de l’antiga comunitat de Germanes Hospitalàries del recinte de l’Hospital Benito Menni a Sant Boi té capacitat per acollir un màxim de 40 persones. Organitzat en 4 plantes, la primera alberga oficines, un espai polivalent i un pati enjardinat amb tarongers. En les dues plantes del mig es distribueixen 16 habitacions de les quals 12 disposen de bany propi i 4 comparteixen bany. I coronant l’equipament, a la quarta planta trobem dos espais polivalents i una terrassa. L’edifici també compta amb una cuina bàsica, ja que el menjar per a les famílies serà subministrat per Creu Roja.

Aquest Centre d’acollida ha estat el resultat de la suma d’esforços entre el Complex Assistencial en Salut Mental Benito Menni, Creu Roja, Ajuntament de Sant Boi de LLobregat i Rotary Club institució filantròpica amb seus arreu del món.Podem dir que el Centre d’acollida per a persones refugiades a Sant Boi és un ecosistema col.laboratiu

Benito Menni CASM, amb la seva participació en aquesta iniciativa, amplia l’abast de les seves actuacions més enllà de la tasca vinculada a la salut mental i obre les portes del seu recinte per acollir i acompanyar persones refugiades en situació de vulnerabilitat. En aquest sentit, la institució ha posat en marxa un programa de voluntariat amb professionals del Complex Assistencial per facilitar l'acollida d’aquestes persones i donar-les tot el suport necessari.


Creu Roja s’encarrega de la coordinació d’aquest centre a Sant Boi, com l’organització que ha estat al capdavant dels programes d’acollida a Catalunya i a Espanya des de l’inici de l’emergència. En aquest temps, el seu dispositiu especial de recepció i acollida ha registrat l’arribada a Catalunya de més de 57.000 persones i ha proporcionat un allotjament temporal a més de 3.200 persones a 41 municipis diferents.L’Ajuntament i diferents agents del territori han configurat a la ciutat de Sant Boi al llarg dels darrers anys un potent ecosistema col·laboratiu. El Centre d’Acollida per a Persones Refugiades és un fruit més d’aquest ecosistema i expressa un compromís global de ciutat davant l’emergència que viu Ucraïna.


Fundació Rotaria aporta al nou centre el mobiliari i els elements de parament de la llar per un valor global de 25.000 dòlars, gràcies a la tasca del Rotary Club ‘Satèl·lit de Sant Boi’.

Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page