top of page

Sant Boi aposta per la formació universitària amb un nou programa impulsat per la UB i Prologis

Actualizado: 12 abr

NOTICIAS SANT BOI | FORMACIÓ UNIVERSITÀRIA


El passat dimecres, dia 7 de juny, l'empresa Prologis Inc., la Universitat de Barcelona (UB) i l'Ajuntament de Sant Boi van presentar el programa de formació universitària 'Logistics Training in Motion (LTIM): tu formación universitaria en logística'. La presentació va tenir lloc al Saló Internacional de la Logística (SIL), que se celebra a la Fira de la Barcelona del 7 al 9 de juny.


Sant boi formació profesional
Sant Boi formació profesional

L' alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret , ha considerat que el programa és "fruit de l'aliança entre tres agents del territori -l'Administració local, una empresa referent el sector productiu i una institució acadèmica de primer nivell- amb l'objectiu de donar resposta de manera innovadora als nous reptes i a les necessitats reals del sector de la logística".


Aquesta resposta, ha dit, es planteja com una oferta pionera -vinculada al nou model formatiu recollit per la nova Llei d'Universitats- que està orientada cap a la generació d'ocupació de qualitat al territori i s'adreça especialment a les persones joves.


Prologis, la Universitat de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Boi han fet oficial el seu acord en presència d'empreses logístiques de primer nivell que s'hi han mostrat interessades i que podrien rebre estudiants en pràctiques ja en aquesta primera edició.


El programa 'Logistics Training in Motion' consta de tres cursos complementaris que permetran sumar microcredencials universitàries. El primer curs se centrarà en operacions de magatzem (s'iniciarà a mitjan setembre i tidnrà una durada de tres setmanes). El segon tractarà sobre les tasques de coordinació logística (octubre, cinc setmanes). Finalment, el tercer curs posarà el focus en el rol de responsable de la gestió de magatzem (novembre, cinc setmanes). Està previst que hi assisteixin entre 25 i 30 alumnes per curs.


Serà per tant un itinerari formatiu gradual i/o seqüencial, enfocat a una progressiva especialització i fidelització en la indústria logística. Els itineraris formatius del programa es combinaran amb pràctiques laborals en empreses logístiques de primer nivell.


En uns dies començaran les entrevistes amb les persones interessades en el programa de formació i el procés de selecció de participants. Arran del llançament del programa, Prologis ha anunciat la posada en marxa d'un programa de beques .


Sant Boi té una vinculació històrica i estratègica amb el sector de la logística, arran de la presència d'empreses locals que són referents del sector i de la implantació a la ciutat des de l'any 1999 del parc empresarial Prologis, que és punt de referència de la logística al sud d'Europa.


L'Ajuntament està apostant, mitjançant la col·laboració públicoprivada i les aliances, per consolidar una oferta universitària centrada en sectors estratègics de l'economia de la ciutat, com l'atenció sociosanitària o la logística, sempre amb l'objectiu de contribuir a la generació d'ocupació de qualitat. Des d'aquest curs, el nou Campus Docent Sant Joan de Déu imparteix a la ciutat un Grau en infermeria que cursen més de 800 estudiants, entre altres titulacions.



0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page