top of page

Sant Boi ajuda als damnificats del terratrèmol del Marroc

NOTÍCIES SANT BOI | MARROC | TERRATRÈMOL


El terratrèmol de magnitud 6.8 MW i les diverses rèpliques que van sacsejar el Marroc han generat una crisi humanitària però també una onada de solidaritat. Davant aquests terribles aconteixements, l’Ajuntament de Sant Boi va expressar el condol per totes les víctimes i persones afectades i es va establir un diàleg amb la comunitat i entitats marroquines locals per col·laborar en l’emergència. Així mateix, es va donar a conèixer el compromís de fer una aportació econòmica a la crida pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per sumar en l’esforç de reconstrucció i de suport a la població civil afectada.



L’Ajuntament de Sant Boi, segons es recull en el Pla Director de Cooperació al Desenvolupament 2023-2030 per aquest tipus de situacions, amb la voluntat de contribuir a la reconstrucció, a l’assistència a les víctimes i alleugerir l’impacte material i el patiment humà, va comunicar el compromís de realitzar una aportació per aquesta campanya, alhora que hi demana la participació a la ciutadania. En aquest sentit, per col·laborar-hi es poden fer aportacions a través de les següents vies:

  • Bizum al 06974 (Concepte: Terratrèmol Marroc)

  • Transferència bancària amb el concepte Terratrèmol Marroc als comptes:

    • ES91 0182 6035 4102 0160 8531

    • ES71 2100 3200 9625 0002 9627


Davant de situacions d’emergència i sobretot quan toquen de tan a prop és molt important reflexionar sobre la manera més eficient d’ajudar. En la línia del que estableixen les organitzacions internacionals, es suggereix canalitzar la solidaritat a través de les organitzacions humanitàries amb presència a la zona perquè d’un cantó es pot fer una millor identificació de les necessitats i, de l’altre, l’adquisició a nivell local dels materials reverteix econòmicament sobre el teixit local. Es desaconsellen les col·lectes i els enviaments d’aliments, de materials genèrics i de medicaments, ja que corren el risc de no respondre a les necessitats sobre el terreny i de provocar problemes logístics, econòmics i ambiental.







0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page