top of page

Remodelació Urbana al barri de Ciutat Cooperativa - Moli Nou de Sant Boi de Llobregat

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES SANT BOI | REMODELACIÓ COOPERATIVA | CIUTAT COOPERATIVA-MOLÍ NOU

Publicidad


La remodelació del barri Ciutat Cooperativa - Molí Nou (Sant Boi), és una bona pràctica de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) Capaci[u]tat.


L'actuació de la Fase 2.6 té un pressupost total de 506.551,85€ i i ha estat cofinançada al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del Programa Operatiu Pluriregional d'Espanya FEDER 2014-2020. L'actuació de la Fase D té un pressupost total d'1.290.641,95€ i i ha estat cofinançada al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del Programa Operatiu Pluriregional d'Espanya FEDER 2014-2020. En total les dues operacions tenen un pressupost total d'1.797.193,8€ i i han estat cofinançades en un 50% del total.


El projecte forma part de l'operació Scoope. La remodelació afecta principalment quatre vies del barri: carrer Pau Casals, carrer Eduard Toldrà i carrer Lluís Companys. Així com, també s'ha remodelat la zona entre edificis, coneguda com interblocs.

La urbanització del barri va començar en 1963, fruit de principis cooperativistes, i va ser entre 1965 i 1975 quan va tenir lloc la construcció dels blocs de pisos i habitatges del barri. La zona de interblocs havia quedat destinada per ser usada com a aparcament per a vehicles. Alguns interblocs tenien grans jardineres, però amb la construcció de nous ascensors als exteriors dels edificis, també s'ha perdut espai. Amb la remodelació d'aquesta zona s'ha volgut posar a les persones en el centre dotant de nous espais per a la vida social, i petits espais verds.


Aquesta operació tindrà un impacte per a la ciutat de Sant Boi de Llobregat, i concretament en el barri de Ciutat Cooperativa, que té 10.099 habitants.



REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page