top of page

Rècord històric de gestió pacífica de conflictes a Sant Boi: un cas al dia.

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES SANT BOI | SEGURETAT I CONFLICTES | GESTIÓ PACÍFICA


Publicitat


El Servei Municipal de Mediació i Restauració Comunitària de l'Ajuntament de Sant Boi va atendre 260 casos al llarg de l'any 2021 mitjançant metodologies de gestió positiva dels conflictes. La xifra indica que per terme mitjà, des d'aquest servei públic cada dia feiner es va ajudar a solucionar una situació conflictiva de convivència personal, familiar, veïnal, escolar o comunitària a la ciutat.


Els 260 casos solucionats l'any passat constitueixen un rècord en la sèrie històrica del servei i se situen en un 40% per sobre de la mitjana de tot el període (185 casos).


La majoria dels casos conflictius abordats feien referència a situacions en comunitats de veïns (101 casos), a l' espai públic (88 casos) i a centres educatius (42 casos). En total, unes 1.350 persones hi estaven implicades o afectades. Més de la meitat dels casos es van tancar amb un acord específic entre les parts i en el 100% es va fer algun tipus d'intervenció facilitadora.


Una de les novetats més rellevants que mostren les estadístiques d'aquest servei municipal gratuït relatives a l'any 2021 és que el 81% dels casos es van tractar en línia , sense necessitat de presencialitat.

El nou reglament del Servei de Mediació i Restauració Comunitària i la nova ordenança de mesures alternatives a la sanció administrativa, aprovats per l'Ajuntament el passat mes de març, van facilitar l'aplicació de metologies innovadores per prioritzar la resolució pacífica dels conflictes.


A més de la intervenció en casos conflictius, el Servei Municipal de Mediació i Restauració Comunitària va organitzar durant el 2021 un total de 178 sessions formatives (amb més de 5.000 participants) i 125 sessions de sensibilització (2.700 participants). Hi destaquen les destinades a professorat d'escoles i instituts d ela ciutat.

Servei Municipal de mediació
Rècord històric de gestió pacífica a Sant Boi

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page