top of page

El projecte contra el malbaratament alimentari s'estén a tres escoles bressol municipals de Sant Boi

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES CATALUNYA | ALIMENTACIÓ | SANT BOI


Les tres escoles bressol de Sant Boi participen en un projecte contra el malbaratament alimentari. Els excedents del servei de cuina es destinen a persones i famílies vulnerables ateses a la botiga Aliments Solidaris.


Aquest projecte ha fet les primeres passes des del mes de novembre a l'Escola Bressol La Mercè en forma de prova pilot . Ara s'estén a l'Escola Bressol la Marta i a l'Escola Bressol La Susa.


Escoles bressol municipals de Sant Boi

Els excedents de menjar de la cuina de l'escola bressol s'emmagatzemen i posteriorment es transporten en les condicions adequades d'higiene i temperatura fins a la botiga del projecte Aliments Solidaris , que s'encarrega de distribuir-los a persones i famílies en situació de vulnerabilitat.


La iniciativa, que compta amb el suport econòmic de l'Agència de Residus de Catalunya, és fruit del treball conjunt entre diversos agents de la ciutat: l'Ajuntament, les escoles bressol municipals, l'empresa de càtering El Menú del Petit i la botiga Aliments Solidaris.

Una altra acció inscrita en el mateix projecte és la campanya 'Emporta't el plat a casa' , que s'ha posat en marxa coincidint amb la celebració al març del Mes de la Carxofa de Sant Boi. Els restaurants participants disposen de recipients unidosi per animar la clientela a emportar-se a casa les restes de menjar. Més endavant, la mateixa iniciativa s'estendrà a altres restaurants de la ciutat.


L'Ajuntament també organitza al llarg de l'any tallers d'alimentació saludable i sostenible que transmeten missatges contra el malbaratament. Durant el Mes de la Carxofa, s'ha organitzat una programació de tallers als mercats municipals que estaven enfocats a promoure un millor aprofitament del menjar a les llars.


Totes les accions de l'Ajuntament contra el malbaratament alimentari s'inscriuen en el projecte estratègic '+Agricultura de proximitat, +Alimentació saludable'. És un compromís de ciutat que aplega esforços d'una vintena d'agents econòmics, entitats i institucions per avançar cap a un sistema alimentari més respectuós amb la salut de les persones i del planeta.



0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page