top of page

El Pressupost Municipal 2023 dona continuïtat a la transformació de Sant Boi

NOTÍCIES SANT BOI | PRESSUPOST 2023 | TRANSFORMACIÓ SANT BOI


Publicitat


Sant Boi tindrà un pressupost equilibrat, que permetrà fer front a la pujada de la inflació i dels costos de l'energia sense necessitat d'incrementar la pressió fiscal. El govern municipal aposta per donar continuïtat al procés de transformació de la ciutat, amb les principals prioritats d'avançar en el camí de la sostenibilitat i la digitalització, millorar l'espai públic i els elements verds urbans, reforçar la seguretat ciutadana i la neteja i atendre les necessitats de les famílies vulnerables en l'actual context econòmic.


El Pressupost Municipal Consolidat ascendeix a 125,8 milions d'euros. 103,9 milions corresponen a l'Ajuntament i la resta, a les empreses municipals Coressa, Claus i Igualssom. D'acord amb aquestes xifres, el Pressupost de l'Ajuntament s'incrementa en un 8,3% en relació amb l'any 2022.Aquest augment de la despesa permetrà consolidar el procés de reactivació social i econòmica de la ciutat i arrodonir els compromisos d'inversió del període de govern 2019-2023 per transformar Sant Boi en el marc de la seva estratègia de ciutat i de l'agenda urbana. Això serà possible sense incrementar la pressió fiscal. En un context econòmic complex, els impostos, taxes i preus públics municipals queden congelats un any més i, gràcies a una situació sanejada de les arques municipals, l'Ajuntament no preveu augmentar tampoc les seves despeses financeres.


En l'apartat d' ingressos , els comptes municipals es beneficiaran d'un sensible increment de la participació del municipi en els ingressos de l' Estat (que ascendeix globalment a 22,8 milions d'euros) i d'importants injeccions econòmiques en forma de fons europeus (més de 5 milions d'euros gràcies als fons Next Generation i FEDER ) i aportacions de l' AMB (3,1 milions) i la Diputació de Barcelona (1,5 milions).


En l'apartat de despeses , les xifres del pressupost reflecteixen les prioritats de l'acció de govern en el moment actual. Així, entre d'altres, els comptes municipals destinen 8,6 milions d'euros a la neteja i la recollida selectiva de residus, 2,9 milions a la millora i el manteniment de zones verdes i els parcs amb àrees de joc infantil i 2,7 milions a seguretat ciutadana.


El creixement del Pressupost Municipal 2023 es concreta principalment en les inversions . L'Ajuntament hi destina inicialment 18,5 milions d'euros , un 22% més que el 2022. Algunes de les actuacions més importants permetran dur a terme projectes com la creació de zones d'autoconsum compartit amb energia fotovoltaica, la rehabilitació energètica d'edificis a Camps Blancs, la finalització de les millores a l'espai públic del barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou, la urbanització del sector PMU a l'avinguda Aragó de Camps Blancs, la creació del parc ambiental Torre de la Vila o el reasfaltatge d'importants artèries del municipi com Mossèn Jacint Verdaguer, Mallorca, Francesc Pi i Margall o l'entorn de la plaça de Catalunya. A més, es preveuen partides importants per a millores de digitalització i 'smart city' en els equipaments, l'espai públic i la mobilitat i per a l'inici de la reurbanització del carrer de Jaume Balmes en el segon semestre de l'any.


La cura de les persones serà un cop més al centre de l'agenda política i pressupostària de Sant Boi. La quantitat destinada als serveis d'atenció domiciliària de les persones dependents (gent gran i persones amb discapacitat) ascendeix a 3,5 milions d'euros i es destinen 935.000 euros a atendre les necessitats de les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica.


El Pressupost Municipal 2023 destina 300.000 euros als Pressupostos Participatius , que es recuperen després del parèntesi de la pandèmia. Amb aquesta aportació es finançaran projectes de millora de la qualitat de vida proposats i escollits per la ciutadania i vinculats a la salut, la sostenibilitat i les persones joves.
Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page