top of page

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu rep 172.115 euros de solidaritat

NOTÍCIES BARCELONA | DONACIONS D'ALIMENTS | VOLUNTARIAT

 

¿Tendré que pagar este año en mi declaración de la renta?

Publicidad

 

El context sobrevingut per la covid-19 des del març de 2020 ha colpejat amb molta duresa aquelles persones en situació de vulnerabilitat. Una mostra d’això són les més de 150 famílies vinculades a la Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, que, amb l’arribada de la pandèmia, es van veure sense recursos per accedir a productes d’alimentació i higiene bàsica.
En detectar aquesta situació, els professionals i el voluntariat de l’organització no es van quedar de braços plegats, van saber prendre el pols a la situació de vulnerabilitat que estaven vivint moltes famílies i els van voler donar resposta.


Així, el mes de maig de 2020 van engegar la campanya solidària “No ho podem permetre. Esperes o actues?”. Una iniciativa sense precedents en un centre sanitari, amb què es va fer una crida a tota la població, particulars i empreses, a fer donacions econòmiques i d’aliments.


Durant un any, fins a 151 famílies, entre les quals hi ha una seixantena de menors d’edat, han rebut ajut per cobrir l’alimentació diària amb menjar i també productes d’higiene, que l’equip de voluntariat i professionals els han fet arribar a casa o en punts de recollida, a 12 localitats diferents: Cornellà, Barcelona, el Prat, Vilanova i la Geltrú, Esplugues, Viladecans, Gavà, Castelldefels, Cerdanyola, Sant Climent, Sant Andreu de la Barca i l’Hospitalet de Llobregat.


La suma final de 172.115 euros ha estat possible gràcies a la solidaritat de la ciutadania, d’empreses i d’entitats com ara Aigües de Barcelona, Zurich, Aneto, Bombers amb Causa, el Banc dels Aliments, Daba, Bon Preu-Esclat, Acció Solidària, la Fundació WCH, l’Associació Cívica la Nau i la Comunitat de Germans de Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat.


D’altra banda, cal destacar que durant un any s’ha comptat amb el valuós suport dels professionals del Parc Sanitari i del voluntariat de la institució, que han destinat més de 1.760 hores al projecte.


Aquesta iniciativa ha fet palès el compromís de professionals i l’equip de voluntariat del Parc Sanitari, i de diversos agents del territori en moments complexos, en els quals s’ha respost amb rapidesa i generositat per afavorir els col·lectius més vulnerables de la societat.


Es tracta d’un projecte emmarcat dins la campanya de sensibilització “Les cares de la vulnerabilitat”, de l’Obra Social Sant Joan de Déu, que va sorgir per ajudar persones en risc d’exclusió social arran de la pandèmia de la covid-19.


Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page