top of page

Nova opció formativa per a joves sense el graduat d'ESO a Viladecans

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES VILADECANS | ESTUDIS I FORMACIÓ | JOVES


A pocs dies d'iniciar la preinscripció per als estudis post-obligataris, l'oferta formativa local estrena una novetat per als i les joves que no hagin obtingut el graduat d'ESO: El nou Programa de Formació i Inserció (PFI) de manteniment i reparació de vehicles de mobilitat personal.




Viladecans és una de les primeres ciutats a impartir a Catalunya aquest PFI, en el qual s'aprendrà sobre mecànica, soldadura o electrònica de patinets i bicis elèctriques, una sortida laboral per l'auge d'aquestes maneres de mobilitat sostenible.


Els PFI tenen una durada d'un curs escolar (de setembre a juny) i compten amb un aprenentatge vivencial en competències professionals i també transversals per a l'ocupació, així com pràctiques en empresa.


D'aquesta manera, preparen a joves per al mercat laboral i els ofereixen un certificat professional i, alhora, afavoreixen el retorn al sistema educatiu reglat (en el curs passat, el va fer un 85% de participants en Can Calderon) en facilitar l'obtenció del graduat d'ESO i l'accés als Cicles Formatius (el 61% va superar les proves en 2020, i des d'ara serà directe en superar el curs). En el centre municipal Can Calderon és possible cursar, a més del ja esmentat PFI de auxiliar de manteniment i reparació de vehicles de mobilitat personal, els PFIS d'auxiliar de muntatge i manteniment d'equips informàtics, auxiliar d'activitats d'oficina i serveis administratius, auxiliar de comerç i atenció al públic i auxiliar de comerç i atenció al públic dirigit a persones amb necessitats d'aprenentatge especials. A més, en l'Institut Torre Roja s'ofereix el d'auxiliar de pintura i el curs 2021-2022 s'estrenarà també un Itinerari Formatiu Específic (IFE) per a joves amb necessitats especials d'auxiliar de manteniment d'instal·lacions esportives, de quatre anys de durada.

L'Ajuntament de Viladecans ofereix a Can Calderon altres programes de recolzament a joves que no estudien i necessiten ampliar les seves competències: la Casa d'Oficis (fins als 25 anys), els Projectes Singulars (de 17 a 29 anys) i l'Escola de Noves Oportuntiats, un itinerari guiat i personalitzat per a joves de 16 a 24 anys.


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page