top of page

Els municipis de la zona Delta del Llobregat s'alien per impulsar la innovació social i tecnològica

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES BAIX LLOBREGAT | INNOVACIÓ | DELTA DEL LLOBREGAT

Publicidad


Els ajuntaments de Sant Boi, Viladecans, Gavà, Castelldefels i el Prat, l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i el Centre Internacional de Mètodes Númèriques en Enginyeria (CIMNE) han constituït el Consell del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) InnoDelta. Aquesta aliança de cinc municipis i dos centres de recerca referents té com a objectiu incentivar la innovació econòmica i científica al territori i reforçar la seva capacitat competitiva.


La iniciativa s'ha presentat el dilluns, dia 25 d'abril, al Viladecans Business Park. La creació del Consell del PECT InnoDelta permetrà posar en marxa o accelerar al territori diversos programes d'innovació i ajudar a transformar la comarca del Baix Llobregat en un Laboratori de referència europea en polítiques d’ emprenedoria i innovació social i tecnològica .


Els objectius són potenciar la capacitat innovadora de les pimes, fomentar l'emprenedoria en sectors estratègics al districte industrial sud de l'àrea metropolitana i en el conjunt de la societat per l'impacte de les operacions que es duran a terme mitjançant el treball en xarxa del conjunt de laboratoris públics territorials.


Els PECT són projectes promoguts per la Generalitat de Catalunya en el marc de l’Estratègia Risc3Cat i estan subvencionats amb fons europeus FEDER . L’InnoDelta compta amb un pressupost de més de 4,3 milions d’euros, dels quals un 50% és finançat pels socis beneficiaris i l'altre 50%, per la Unió Europea.


Els projectes que els ajuntaments volen dur a terme són el Delta Social Cobol Lab, de Sant Boi; la Plataforma de Dades i Coneixement i el Delta IoT & IA Lab, de Viladecans; el Delta Eco Circular Lab, de Gavà; el Delta On Start-UP, de Castelldefels, i el Delta Logistics & Mobility Lab, del Prat. L’ICFO presenta un projecte d’emprenedoria fotònica i el CIMNE, d’emprenedoria High Tech.


En el cas de Sant Boi, Coboi lab és un dels laboratoris d'innovació pioners a Espanya, que funciona com a punt de trobada i interacció entre l'administració, les empreses, els centres de coneixement i la ciutadania per explorar fórmules col·laboratives i donar resposta a reptes socials, econòmics i ambientals. Coboi lab vol convidar els agents del Delta del Llobregat a participar en processos innovadors de 'policy-making' en un entorn proper i creatiu 'i dissenyar accions comunicatives per donar a conèixer espais d'innovació públics com els 'delta labs' i generar coneixement.


L'acte de presentació ha comptat amb la presència del primer tinent d'Alcaldia de l'Ajuntament de Sant Boi, José Ángel Carcelén ; l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz; l'alcaldessa de Gavà, Gemma Badia; la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Castelldefels, Eva López, l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler; la directora de l'ICFO, Sílvia Carrasco, i el director general del CIMNE, Eugenio Oñate.

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page