top of page

Moció unànime per crear una comissió de treball sobre el desmantellament de la subestació elèctrica

Actualizado: 7 dic 2023

NOTICIES SANT BOI | DESMANTELLAMENT | SUBESTACIÓ ELÈCTRICA


Publicidad


El Ple municipal va aprovar per unanimitat una moció per constituir una comissió de treball que permeti avançar en el projecte de desmantellament de la subestació de FECSA a Sant Boi. La recuperació de l'espai que actualment ocupen aquesta infraestructura i la caserna militar (amb una superfície conjunta de 16 hectàrees) és una reivindicació històrica del conjunt de la ciutat.

La moció, presentada a petició de la Federació Veïnal de Sant Boi, insta el govern municipal i la Direcció General d'Energia de la Generalitat a constituir una comissió de treball i negociació integrada per l'Ajuntament de Sant Boi, la Generalitat de Catalunya, Endesa Energia, Red Eléctrica de España i la Federació Veïnal de Sant Boi, amb l'objectiu de dur a terme els pactes que calguin per resoldre el desmantenllament d'aquesta infraestructura i les línies d'alta tensió.


L'Ajuntament ha mantingut darrerament reunions de treball amb Endesa Distribució de Catalunya i amb Red Eléctrica Española que li permeten comptar amb un primer esborrany d'informe sobre les actuacions que caldrien per fer efectiu el desmantellament. Un cop aquestes actuacions estiguin acordades, s'espera poder formalitzar un acord entre les parts implicades.


La urbanització dels espais que quedin lliures en aquesta àrea de Sant Boi és un dels grans projectes de transformació de la ciutat, que ha de millorar la vertebració interna del municipi. L'Ajuntament hi vol configurar un futur nou centre urbà basat en els principis de l'estratègia per una ciutat saludable i sostenible i en els criteris de l'Agenda 2030, tot apostant per la transició energètica i l'ús d'energies renovables i per un espai públic de qualitat, saludable i sostenible.

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page