top of page

El Mitma concedeix 2,4 milions d'euros per fomentar la mobilitat sostenible a Sant Boi

Actualizado: 7 dic 2023

NOTICIAS SANT BOI | MOBILITAT SOSTENIBLE | MITMA


El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha atorgat a Sant Boi 2,4 milions d'euros dels fons europeus Next Generation per fomentar la mobilitat sostenible. Aquests recursos ajudaran la ciutat a reduir la contaminació, pacificar el trànsit, construir aparcaments disuassoris (per fomentar l'ús del transport públic i la bicicleta a l'interior de la ciutat), millorar la salut de les persones i establir sistemes digitals per a una mobilitat intel·ligent.


Entre altres actuacions, està prevista la construcció d'una àmplia zona d' aparcament dissuasori a l'inici de la ronda de Sant Ramon, que permetrà estacionar més vehicles i facilitar així la mobilitat a peu o amb bicicleta a la zona urbana. També s'apostarà per noves tecnologies per pacificar el trànsit i facilitar la convivència entre cotxes, bicicletes, vehicles de mobilitat personal (VMP) i vianants.


El Mitma ha concedit provisionalment fons europeus de recuperació per descarbonitzar i digitalitzar la mobilitat urbana a 170 municipis i dos ens supramunicipals, finançant un total de 659 actuacions. Els projectes hauran d'estar finalitzats el 31 de desembre de 2024. .

Ayudas descarbonizar y digitalizar la movilidad
Mitma concediex 2,4 milions d'euros a Sant Boi

En l'acte de presentació de la resolució dels ajuts, celebrat a la seu del Mitma a Madrid, la ministra Raquel Sánchez ha afirmat que "descarbonitzar la mobilitat és una exigència de salut pública i una necessitat inajornable per mitigar el canvi climàtic". "Hem de deixar de construir ciutats per als cotxes i fer-ho per a les persones", ha afegit, "i recuperar protagonisme per a un espai públic on es construeixen les relacions que creen convivència".


L'objectiu dels fons atorgats és contribuir a millorar la qualitat de l'aire a les ciutats i la descarbonització de la mobilitat, articulant un sistema de transport públic urbà fiable, assequible, atractiu i de nul·les emissions i promovent la mobilitat activa (amb bicicleta o a peu).


0 comentarios

Kommentare


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page