top of page

El Mes de la Carxofa, símbol de l'aposta de Sant Boi per l'agricultura de proximitat, l'alimentació saludable i la restauració de qualitat

NOTICIES SANT BOI | MES CARXOFA | GASTRONOMÍA


Sant Boi celebra durant tot març el Mes de la Carxofa. La programació d'activitats, que culminarà amb la festa popular i gastronòmica de la Carxofada, inclou menús gastronòmics (CarxoMenú), una ruta de tapes (CarxoTapa), vermuts musicals (CarxoSound) i activitats infantils (Carxokids). Aquest dimecres, 6 de març, s'ha presentat la programació als mitjans de comunicació.


L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha recordat que la carxofa és "un símbol per a la projecció la ciutat, el producte estrella de l'agricultura de proximitat del nostre Parc Agrari i l'expressió d'un compromís per incorporar hàbits d'alimentació saludable a través de l'oferta gastronòmica de la restauració local".La presentació també ha comptat amb la presència del president de la Cooperativa Agrària Santboiana, Lluís Solanas; el restaurador Pedro Romero, en representació del col·lectiu Degusta Sant Boi, i el president de l'associació Sant Boi Comerç, Joan Ros.


Més de 5.000 persones van participar a la Carxofada en l'edició de l'any passat, quan es van vendre 1.600 tiquets del dinar degustació. Gairebé el 40% de les persones assistents eren de fora de Sant Boi. Durant tot el Mes de la Carxofa, la Cooperativa Agrària Santboiana va vendre 9.400 kg d'aquest producte.


La Carxofada

La festa popular i gastronòmica de la Carxofada és l'activitat principal del Mes de la Carxofa. El diumenge 24 de març hi haurà, a la plaça de l'Ajuntament i a la rambla de Rafael Casanova, activitats com una trobada de puntaires, tallers i música. El centre d'atenció serà el tradicional dinar degustació a càrrec de restaurants locals. Es preveu vendre 1.600 tiquets repartits en quatre torns. Es poden comprar anticipadament a la plataforma Entrapolis i presencialment a Cal Ninyo i a Can Massallera. També el mateix dia de l'acte, a la plaça de l'Ajuntament (fins que s'exhaureixin les existències).El menú d'enguany

En l'acte de presentació s'ha donat a conèixer el menú del dinar degustació de la Carxofada 2024. Els plats seran: biquini de carxofa i pernil amb formatge cheddar, botifarra de carxofa amb pa de llardons, fideuà de carxofa i sípia amb allioli, xamfaina amb parmentier d'ou fregit i pastisset santboià de carxofa.


CarxoTapa

19 establiments de restauració de la ciutat formen part de la ruta de tapes de Sant Boi. Ofereixen a la clientela una tapa de carxofa i una beguda al preu de 4 euros i lliuren a la clientela el 'passaport carxofer'. Qui l'ompli amb els segells de quatre consumicions (tapa carxofera+beguda) podrà participar en el sorteig de tres lots de productes de la Cooperativa Agrària Santboiana. També es podrà votar per la millor tapa carxofera.


CarxoMenú

11 restaurants de la ciutat, sis més que l'any passat, ofereixen plats i menús carxofers durant tot el mes, tot ampliant la presència de la 'flor d'hivern' a les seves ofertes gastronòmiques.


CarxoSound

A les instal·lacions de la Cooperativa Agrària Santboiana es pot fer el vermut amb música en directe mentre es degusta la cervesa de carxofa o de préssec de Sant Boi (dies 3, 10 i 17 de març).


CarxoKids

Els mateixos diumenges, també s'organitzen tallers per a la canalla a l'exterior de la nau la Cooperativa Agrària Santboiana. Els títols són: 'Estampació de samarretes', 'Plantar llavors de carxofera' i 'Alimentació saludable'-. El preu és de 2 euros (cada infant pot anar acompanyat per una persona adulta, que no ha de pagar).


L'organització del Mes de la Carxofa i la Carxofada és a càrrec de l'Ajuntament amb la col·laboració de la Cooperativa Agrària Santboiana, el col·lectiu de restauració Degusta Sant Boi i l'associació Sant Boi Comerç.


Publicitat0 comentarios

コメント


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page