top of page

Les actuacions de la síndica municipal de Greuges es van incrementar en un 56% l'any 2021

NOTICIAS SANT BOI | SINDICA GREUGES | INTERMEDIACIÓ

PUBLICIDAD


La síndica municipal de Greuges de Sant Boi, Dolors Vallejo, ha presentat al Ple de l'Ajuntament l'informe anual de les actuacions realitzades al 2021. La institució va dur a terme al llarg de l'any 387 actuacions (un 56% més que l'any anterior), entre les quals 95 queixes (1,13 per cada 1.000 habitants), 89 consultes i 5 actuacions d'ofici.

El 89% dels expedients de queixa van quedar resolts abans d'acabar l'any i la gran majoria es van solucionar gràcies a la intermediació de la síndica amb els departaments municipals implicats. Alguns dels temes més habituals van ser la contaminació acústica, les plusvàlues o l'accés a un habitatge assequible.


També es va atendre un volum important de queixes relacionades amb la dilació en l'actuació de Telefònica per solucionar una avaria que va afectar especialment les persones usuàries del servei de teleassistència. A més, el servei va rebre queixes per la manca de resposta municipal dintre del termini establert i per respostes estandaritzades.

Es van registrar més queixes de dones (54%) que d'homes (46%) i el correu electrònic va ser la via més utilitzada (45%) per la ciutadania per contactar amb la Sindicatura Municipal de Greuges.


La síndica de Sant Boi ha alertat sobre la importància de seguir treballant per amortir els impactes de la postpandèmia i els efectes de la guerra d'Ucraïna en la població més vulnerable i vetllar perquè la transició cap a una Administració electrònica sigui inclusiva i no generi una bretxa digital.


En la presentació del seu informe, Dolors Vallejo va estar acompanyada pel síndic de Greuges de Cornellà, Joan Barrera, i el director del FòrumSD , Francesc Mateu.


0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page