NOTÍCIES SANT BOI | BRETXA GÈNERE | TECNÒLOGIA
Publicitat
Torna La Tecnòloga , una iniciativa de l'Ajuntament de Sant Boi per lluitar contra la desigualtat de gènere en la ciència i la tecnologia, promoure la presència de les dones a les disciplines STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques) i despertar vocacions professionals. En aquesta edició, canvia de format i la programació s'estendrà al llarg de tot l'any.
Amb el títol 'Actuem contra la bretxa digital de gènere', la conferència inaugural tindrà lloc a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer el dilluns 6 de febrer (18 hores).
Hi seran presents Isabel García Baños CEO i fundadora de Bleta, enginyera electrònica i màster en sistemes integrats; Mar Porras Martínez , 'marketing manager' de Ricoh, directora de Carreras Profesionales a l'STEM Women Congress; Eva Manrique López , responsable del campus 42 Barcelona de la Fundació Telefónica, i Noelia Reina Vacas , graduada en administració i direcció d'empreses i directora logística per a la Zona Ibèrica a Schneider Electric.
L'inici de la programació de La Tecnòloga s'ha fet coincidir al voltant de la celebració del Dia Internacional de les Dones i les Nenes a la Ciència (11 de febrer). En aquest context, els dies 7, 8,9 i 10 de febrer, l'alumnat de 5è i 6è dels centres de primària participaran en el programa Let's go engineering! (a càrrec de l'empresa Schneider Electric), que té com a objectiu despertar vocacions tecnològiques trencant estereotips. L'alumnat podrà també veure l'obra de teatre: "Marie Curie i el radi. El poder del que és invisible", on coneixeran la vida i aventures de la científica més famosa de la història. A partir de l'1 de març es podrà veure a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer l'exposició 'Enciclopèdia de dones STEAM'.
La programació de La Tecnòloga s'adreça a públics de totes les edats per posar de manifest l'escassa presència i visibilitat de les dones en els mons de la tecnologia i la ciència i contribuir a revertir les bretxes salarials i d'accès, especialment rellevants en els entorns tecnològics.
Comments