top of page

La música de la Festa Major de Viladecans s’apropa a les residències de la tercera edat i l'Hospital

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES VILADECANS | CULTURA POPULAR | FESTA MAJOR


La música sempre és un dels plats forts de la programació de Festa Major. Enguany, els equipaments a l’aire lliure de la ciutat s’ompliran de gent per veure actuacions de pop-rock, cobla, flamenc o pop català i escoltar els sons innovadors dels grups més joves, veus femenines emergents i tributs a bandes mítiques.


L’Ajuntament de Viladecans ha volgut que, per primera vegada, la música arribi també a aquelles persones que no ténen l’oportunitat de gaudir-la per la seva situació.


Enguany i com a novetat, les actuacions musicals arribaran a les residències de gent gran i a l'Hospital de Viladecans, perquè tothom pugui gaudir d’un tros de festa durant aquests dies. Les actuacions seran al Centre Sociosanitari Federica Montseny (7 de setembre a les 11 h) i les residències del Carmen (8 de setembre a les 11 h) i Tres Magnolias (8 de setembre a les 16:15 h). Tant a l’Hospital com a la residència d’Alba-rosa ja han tingut lloc aquestes actuacions.



Però aquí no acaba “la cosa”! Viladecans gaudirà d’una Festa Major Igualitària, inclusiva i comunitària.
Del 7 al 10 de setembre se succeiran més de mig centenar d’activitats per a totes les edats i gustos.
El pregó de Festa Major de Viladecans anirà a càrrec del viladecanenc Álex Cañada, duelista final del programa de cuina Masterchef


El festival de música Ocellets es dedica exclusivament al talent femení, amb només grups o solistes dones, als jardins de Magdalena Modolell


El nou Museu de Viladecans, a Ca n’Amat, estrena audiovisual immersiu i un recorregut interactiu sobre la vida ciutadana als segle XIX

Tota la programació de la Festa Major d’Estiu, a: www.viladecans.cat/festamajor


Així mateix i com és tradició, El Parc de la Marina acollirà l’actuació del que és, sens dubte, el grup català del moment. L’Oriol i el Coca, els dos components de The Tyets, han arrasat entre els joves amb la seva música fresca i alegre, demostrant que les sardanes també poden sonar a les emissores i a les festes. Interpretaran les seves cançons més conegudes, com Coti x Coti, Olívia o Bailoteo. Serà dijous 7 a les 23 hores.


PUBLICITAT


El pop-rock nacional estarà representat per una de les bandes més mítiques dels anys 80 i 90. Seguridad Social portarà la seva Chiquilla i la resta dels seus himnes fins al parc del Torrent Ballester el divendres 8 a partir de les 22:30h. Porten més de quaranta anys de carrera però encara tenen corda per estona.


I un estil ben diferent és el que defineix a Diana Navarro, que es mou de forma magistral entre la cobla, la saeta, el flamenc o la sarsuela. L’artista porta més de quinze anys delectant-nos amb una veu única. La podrem gaudir excepcionalment a l’aire lliure, ja que és una artista que no acostuma a actuar a festes majors, sinó que normalment ho fa a sales tancades. “Tenim l’oportunitat de gaudir a Viladecans d’un espectacle de molta qualitat i amb una posada en escena molt cuidada tal qual ho fa a l’interior, gaudirem d’un espectacle molt interessant”, ha ressaltat Olga Morales, tinenta d’alcalde de Serveis d’Acció Comunitària. La cantant actuarà dissabte 9 al parc del Torrent Ballester a les 22:30 hores.


També hi haurà cabuda per dos festivals, el Festival Amalgama adreçat als joves i el Festival Ocellets, una cita amb artistes emergents que enguany, i per primera vegada, tindrà un cartell íntegrament femení.


El parc de la Marina torna a ser l'escenari dels concerts del Festival Amalgama, que acollirà actuacions cada nit de Festa Major amb propostes plenes de sons frescos, innovadors i trencadors.


Quatre nits per gaudir, per exemple, de l'esperit reivindicatiu de Ketekalles, una banda de quatre artistes que critiquen temes com el masclisme i el capitalisme amb tocs de hip-hop, rumba, funk i ritmes llatins. O del talent local de Lobo Gris y Compañía amb la seva proposta de flamenc i rumba. També podrem escoltar les lletres sinceres i carregades de sentiments de Julieta i de Julia Amor, els tributs a grans cantants com Tina Turner o Dona Summer que faran Les Que Faltaband o els sons de reggae i jamaicans de Koers. La música s'allargarà cada dia fins a la matinada de la mà de diversos DJ.


Les veus femenines s’apoderaran a l’escenari dels jardins de Magdalena Modolell. L’objectiu és donar visibilitat a artistes dones, que són minoria a la indústria musical, i donar a conèixer el seu talent. Es podrà gaudir amb la música pop de Carlota Flâneur, una de les personalitats més influents de l’underground estatal, amb les cançons íntimes i personals d’Ede i el seu estil de folklore, r&B i soul o de la música electrònica de Twin.


També hi actuaran Marala, un grup amb lletres feministes i reivindicatives i un directe on barregen guitarres i percussió inspirant-se en música tradicional catalana. El cartell el tanquen Pau Vegas, amb el seu pop-rock alternatiu i la cantautora Travis Birds. Acompanyant els espectacles, a més, hi haurà una exposició sobre les desigualtats de gènere en el món de la música.


I els nostàlgics de bandes i artistes que ja són llegenda també tenen el seu espai. La banda tribut Derivas versionarà els grans èxits d’Héroes del Silencio, i comptarà amb el grup de rock Misión Pájaro com a teloner. Serà el dia 7 a les 22:30 hores al parc del Torrent Ballester. L'altre tribut serà Hola Raffaela, un homenatge a la gran diva italiana ple de ritme que tindrà lloc el dia 10, també al Torrent ballester a les 22:30 h.


Els escenaris musicals de Festa Major es completen amb la plaça d'Europa. Allà, el ball i el bon ambient estan assegurats amb els ritmes de l'Orquestra Montecarlo, els sons cubans d'Haváname i l'homenatge a Frank Sinatra a càrrec d'Agustí Burriel.







0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page