top of page

La Botiga Aliments Solidaris compleix 10 anys de servei públic per garantir les necessitats bàsiques

Actualizado: 7 dic 2023

NOTICIES SANT BOI | NECESSITATS BÀSIQUES | BOTIGA ALIMENTS SOLIDARIS


Entitats, persones voluntàries i empreses col·laboradores han assistit aquest dissabte, 28 d'octubre, a l'acte de commemoració del 10è aniversari de la Botiga Aliments Solidaris de Sant Boi. Al llarg d'una dècada, aquest projecte pioner ha contribuït a garantir la cobertura de les necessitats bàsiques d'alimentació de la població vulnerable de Sant Boi.

La Botiga d’Aliments Solidaris és un servei públic consolidat al municipi que va néixer l'any 2013 arran de les necessitats ocasionades per la crisi econòmica. L’objectiu va ser dignificar la distribució dels aliments a les persones i famílies mes vulnerables mitjançant un model de repartiment normalitzador, sense cues, amb criteris uniformes d'accés i un circuit de distribució més eficient.


Les entitats que es dedicaven a la distribució d’aliments al municipi (Càritas, Ajut al Quart Món i les esglésies evangèliques Llibertat i Rey de Reyes) i l’Ajuntament van impulsar de forma coordinada la creació de la botiga. L'Associació Aliments Solidaris aplega actualment aquestes entitats.


Al llarg d'aquest temps la Botiga Aliments Solidaris ha atès una mitjana de 1.500 famílies i 4.200 persones beneficiàries l'any. Més de 90 persones hi col·laboren habitualment com a voluntàries. A més, diferents entitats, comerços, empreses i persones de Sant Boi a títol particular hi aporten de manera regular o puntual materials i productes d'alimentació.


Les corals Renaixença i Gospel Soul han amenitzat l'acte de l'aniversari. Hi ha assistit entre d'altres l'alcaldessa, Lluïsa Moret, i el president de l'Associació Aliments Solidaris, Miguel Ángel Calavia.


Publicitat



0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page