top of page

L’Ertzaintza, Sant Boi i la gestió intel·ligent de dades policials

NOTICIES SANT BOI | POLICIA LOCAL | GESTIÓ INTEL·LIGENT


S’ha incrementat el nombre d’accidents de trànsit a Sant Boi durant l’últim any? Es concentren en alguna zona concreta del terme municipal? Les molèsties per sorolls han disminuït en general però han crescut en algun barri? ¿Els furts, els robatoris de vehicles o les ‘okupacions’ augmenten o decreixen? A quina hora se solen produir, són més habituals en alguna època concreta de l’any?



La Policia Local de Sant Boi treballa amb eines de ‘Business Intelligence’ que permeten donar una resposta informada a aquestes i moltes altres qüestions. I que són de gran ajuda a l’hora de prendre decisions relacionades amb la seguretat i la convivència.


La Direcció de Coordinació de Seguretat del Departament d’Interior del Govern Basc ha convidat el cos de Policia Local de Sant Boi per explicar el seu model de gestió intel·ligent de dades davant un auditori format per 190 agents de cossos policials del País Basc, Catalunya i Navarra.


Eines de ‘Business Intel·ligence’

Una eina de ‘Business Intelligence (BI)’ o ‘intel·ligència de negocis’ és un ‘software’ dissenyat per gestionar dades que ajuda a prendre decisions estratègiques i operatives.


I és que disposar de gran quantitat de dades no serveix de res si no se’n fa un ús intel·ligent per transformar-les en informació significativa i útil per identificar tendències, descobrir patrons i paral·lelismes, preveure resultats o anticipar comportaments.


La ‘business intel·ligence’ emprada per la Policia Local de Sant Boi permet fer consultes interactives, aplicar filtres, crear agrupacions o fer càlculs i pannells de control personalitzats. Les dades es poden visualitzar en forma de gràfics de barres o circulars, taules, mapes de calor, diagrames…


És a partir de tot aquest coneixement i de l’encreuament de les dades com es pot decidir, per exemple, quin serà el recorregut de les patrulles, com s’organitzaran els horaris dels serveis o a quines qüestions es destinaran més recursos per millorar l’eficàcia de les tasques.


Publicitat



0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page