top of page

Finalitza la recuperació socioambiental de l'itinerari fluvial a Ciutat Cooperativa i Can Soler

Actualizado: 7 dic 2023

NOTICIAS SANT BOI | SOCIOAMBIENTAL | ITINERARI FLUVIAL


Les obres de millora de l'itinerari fluvial a l'alçada de la Ciutat Cooperativa i la riera de Can Soler han finalitzat. Els treballs formen part del conjunt d'actuacions de millora i transformació realitzats per l'AMB a diferents municipis del marge dret del riu Llobregat per consolidar el curs fluvial metropolità com a espai de lleure i esport, alhora que com un ecosistema blau amb qualitat paisatgística i ambiental.


Els treballs fets a Sant Boi han millorat diversos camins que formen part de l' Anell Verd de Sant Boi i que la ciutadania fa servir per passejar i fer esport a peu o amb bicicleta a la vora del riu. També s'ha arranjat el recorregut per a vianants i bicicletes que hi ha al lateral del vial de servei del Parc Agrari del Baix Llobregat paral·lel a la carretera BV-2002, que s'utilitza per a activitats agrícoles.



Aquests itineraris, amb una longitud de 3,5 km, són ara més accessibles, més amples, més segurs i més ben interconnectats. Amb un cost de 535.000 euros, aquestes actuacions s'han finançat en un 75% per l'AMB i en un 25% per l'Ajuntament.


L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) també ha portat a terme intervencions als marges de Pallejà, Sant Vicenç dels Horts i Santa Coloma de Cervelló, en un tram amb una longitud total de 10 km de camí paral·lel al riu i als accessos des dels nuclis urbans dels municipis.


El conjunt d'actuacions fetes han reforçat la identitat metropolitana del riu Llobregat i alhora s'han adaptat a les particularitats locals de cada municipi. Les intervencions compartides han permès millorar el ferm amb un material de baix impacte ambiental i capacitat per absorbir l'aigua de la pluja; crear cunetes verdes per millorar el drenatge, reduir l'erosió de terra i evitar que es malmetin els camins en episodis de pluja torrencial; plantar arbres i arbustos al llarg del recorregut; reforçar la senyalització dels espais i crear miradors i àrees d'estada i esbarjo.

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page