top of page

L’ermita de Santa Maria de Sales a Viladecans reobre les portes amb les pintures murals restaurades

NOTÍCIES VILADECANS | RESTAURACIÓ | ERMITA DE SALES

 

Publicidad

 

L'ermita de Santa Maria de Sales ja està preparada per reobrir les portes: la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, han inaugurat la rehabilitació de l'històric edifici, datat del segle XII i un destacat element del patrimoni arquitectònic de Viladecans.L’AMB aprova l'establiment i la prestació del futur nou servei de bici pública metropolitana

Sant Boi comptarà amb un autobús 100% elèctric que circularà pel futur eix de la carretera C-245

Torna a Sant Boi el Festival Altaveu amb artistes variats del sector musical i altres activitats


Acompanyats també de Josep Maria Domingo, vicari general del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, tots tres han signat el Llibre d'Honor de l'Ajuntament, seguit d'una visita que ha permès apreciar l'ampli llegat romànic, gòtic i renaixentista pel qual l'ermita és considerada un bé patrimonial únic en tot el territori.


El procés de restauració va començar el 1995, i l’ha dirigit la Diputació de Barcelona a través del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL). En total, la Diputació ha invertit 1,19 milions d'euros en treballs, estudis, projectes i obres relacionats amb la rehabilitació.


En l’última fase, que ha costat 288.150 euros, s’hi han acabat de condicionar les restes de pintures murals gòtiques i renaixentistes, s’hi ha reparat i consolidat l’absis, s’hi han completat el revestiment de parets i voltes i la pavimentació, i s’hi ha instal·lat electricitat per il·luminar l’interior i l’exterior de l’ermita.


Un cop enllestida la restauració, la Diputació preveu convertir parcialment l'espai en un museu.


L’objectiu, a més de preservar el valor artístic i històric de l’edifici, és obrir aquest equipament al conjunt de la ciutadania i acollir-hi actes públics.


A més, en el marc de la Festa Major 2021, el departament de Patrimoni de l'Ajuntament ja ha programat tres visites guiades pels dies 8, 11 i 12 de setembre, entre les 11 y les 13 h.


L'aforament és limitat, i cal inscripció prèvia a través del correu patrimonicultural@viladecans.cat o bé del telèfon 93 707 72 90.


#Viladecans #Ermita #SantaMariadeSales #restauració #arquitectura #bépatrimonial #SPAL #pinturesmurals #gòtic #renaixement #museu #visitaguiada #art #cultura

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page