top of page

El Fòrum Econòmic Sant Boi aposta per la innovació, el talent i les aliances

Actualizado: 7 dic 2023

NOTICIES SANT BOI | FÒRUM ECONÒMIC | INNOVACIÓ i TALENT


Sant Boi ha celebrat aquest dijous, dia 19 d'octubre, la 21a edició del Fòrum Econòmic, el punt de trobada del teixit empresarial de la ciutat impulsat per l'Ajuntament per intercanviar idees i coneixement de forma periòdica. La sessió ha servit per reivindicar la necessitat d'apostar per la innovació i per atraure talent com a factors indispensables per ser competitius en un món canviant com l'actual. En aquest context, Sant Boi aposta com a ciutat per la col·laboració públicoprivada i per les aliances.


L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha obert l'acte explicant que "en aquest món ple d'incerteses, però també d'oportunitats, per donar resposta als nous reptes i als reptes de sempre hem de fer les coses d'una l'altra manera". L'alcaldessa ha recordat que "a Sant Boi hem estat capaços de generar un ecosistema local d'innovació que incorpora la mirada pública i mirades privades, ja que els canvis interpel·len tothom". "Necessitem aliances", ha afirmat, "per captar i retenir talent i per incorporar la innovació en la globalitat dels nostres projectes".

En l'acte, que ha tingut lloc a l'auditori del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, han participat com a ponents el professor de Direcció d'Operacions, Innovació i Data Sciences d'Esade, Xavier Ferràs; la directora general del Campus Docent Sant Joan de Déu, Lorena Molina, i el CEO de l'empresa Silence (Acciona Mobility), Carlos Sotelo. La periodista Xantal Llavina ha conduït la sessió.


Xavier Ferràs (Esade) ha dit que "hem viscut en un món molt estable que ja no existeix" i que ara ens trobem en un nou context geopolític "on només veiem la punta de l'iceberg d'una revolució tecnològica que a punt de caure" i on seran determinants factors com la intel·ligència artificial o les dades. També ha assegurat que la innovació requereix "risc i lideratge", que "el gran recurs del futur és el talent de les persones" i que "cal crear territoris atractius" capaços d'aglutinar aquest talent.


Lorena Molina (Campus Docent Sant Joan de Déu) ha afirmat que en el món d'avui "no podem continuar formant de la mateixa manera els professionals del futur" i s'ha mostrat partidària de formar l'alumnat en capacitats vivencials, amb metodologies més participatives, espais d'aprenentatge flexibles, equips docents plurisdisciplinars. També ha defensat com a necessària la convivència entre la formació professional i els estudis universitaris.


Carlos Sotelo (Silence) ha dit que "les idees que triomfen al segle XXI han de ser idees que solucionin problemes de la societat", com en el cas de les motos elèctriques que la seva empresa fabrica podrien ser la disminució del soroll i de la contaminació de l'aire. També ha indicat que "a Europa costa molt trobar inversors que apostin per la innovació" perquè hi ha "aversió al risc". Finalment ha explicat que el model europeu és públicoprivat i que, per tant, el sector públic i els sector privat "han d'empènyer junts en projectes de país que puguin aspirar a liderar el món".


Sant Boi i els ecosistemes d'innovació

Sant Boi és una ciutat que ha apostat per generar ecosistemes locals d'innovació i captació de talent mitjançant la col·laboració publicoprivada i les aliances entre diferents actors, especialment en els sectors estratègics de la seva economia.


En són exemples d'ecosistemes innovadors els que han fet possibles el projecte de formació 'Logistics Training in Motion', la creació de la marca 'Citimob Sant Boi, motor de la mobilitat sostenible', la presència a la ciutat del Campus Docent Sant Joan de Déu o el nou model organitzatiu impulsat per l'Ajuntament a l'equipament La Masia, punt de referència dels serveis municipals relacionats amb l'economia i l'ocupació.


Publicitat0 comentarios

Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page