top of page

Dues iniciatives de Gavà per fer front a la pandèmia: "Gavà t'ajuda" i "Gavà Impulsa"

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES GAVÀ | BONES PRÀCTIQUES | PANDÈMIA


L’Ajuntament de Gavà ha estat reconegut per la innovació i qualitat de dues iniciatives que s’han incorporat com a bones pràctiques al Banc de Bones Pràctiques impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals per promoure la millora i la innovació en els governs locals.
Es tracta de Gavà t’ajuda, el servei d'assistència i voluntariat posat en marxa durant els mesos de confinament arran de la pandèmia, i Gavà Impulsa, plataforma web de consulta per a comerços, emprenedors i empreses. Han rebut el reconeixement de bona pràctica i pràctica significativa, respectivament.


El servei “Gavà t’ajuda” ha estat reconegut com a bona pràctica. Aquesta és una iniciativa que ha permès donar suport a diferents col·lectius, com ara persones grans o amb problemes de mobilitat i salut, que poguessin quedar desateses durant la pandèmia, especialment durant la primera etapa, marcada pel confinament domiciliari.


Es va dissenyar com a base un servei telefònic que permetia atendre a domicili necessitats materials (aliments, medicaments i productes bàsics) per part de voluntaris. També va servir per fer petits encàrrecs a aquestes persones, com per exemple, portar la bateria del mòbil a un familiar hospitalitzat, recollida de medicaments al CAP o hospital, llençar escombraries, etc.


A aquesta primera iniciativa, s’hi van incorporar progressivament altres serveis per fer front a altres necessitats com: suport emocional, servei de reparacions urgents a domicili, atenció telefònica personalitzada, atenció de dubtes relacionats amb l’habitatge i servei de voluntariat per a persones amb problemes de salut mental.


D'altra banda, el portal web Gavà Impulsa, reconegut com a pràctica significativa, té com a objectiu canalitzar totes aquelles iniciatives i oferta de prestacions, formacions i activitats fruit de la forta transformació digital i pas al món online de les administracions públiques, un canvi que en bona part ha estat accelerat per la pandèmia de COVID-19.


El format del portal permet, d’una banda, la creació de contingut periòdic de manera senzilla i fer-ne difusió ràpida d’aquest, servint així com una eina que ofereix el millor suport telemàtic per resoldre els dubtes i necessitats de la ciutadania en temes d’empresa, emprenedoria i treball.


Després de la seva implementació, el portal web Gavà Impulsa s’ha convertit en una eina d’intens ús per part del personal del servei d’estratègia econòmica, treball i promoció. Per tant, s’ha convertit en una eina per la transformació de la forma de treballar les fonts d’informació, traslladar els coneixements a eines de treball i disposar d’una eina compartida i pròpia a disposició de les persones ateses.


Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page