top of page

La depressió juvenil augmenta durant la pandèmia entre persones de 15 a 29 anys a Catalunya

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES CATALUNYA | SALUT MENTAL | DEPRESIÓ JUVENIL


La depressió juvenil augmenta entre persones de 15 a 29 anys a Catalunya. I durant la pandèmia han pujat alarmantment, fins el 27%, els intents de suïcidi. (Dades extretes del Codi de Risc de Suïcidi de la Generalitat de Catalunya)Els principals problemes que pateixen actualment els i les joves a Catalunya són: Sentir-se jutjats. La por al futur. La pressió. La tristesa, la ràbia, l’ansietat i la frustració per la situació que estan i estem visquent. Esdeveniments que afecten de ple la nostra salut mental.

Ja és hora de començar a parlar obertament sobre els sentiments que ens embarguen i deixar enrere la culpa i la vergonya.

Trencar amb el tabú i demanar ajuda és un primer pas. Un gran pas.


Si no estàs bé, demana ajuda

Tu no tens cap culpa de continuar acumulant ràbia, frustració, tristor i angoixa. Tot i així, quedar-t’ho per a tu no fa més que empitjorar la situació. No és fàcil. Demanar ajuda comporta acceptar que hi ha alguna cosa que no està bé. Segurament et farà sentir vulnerable, però t’obligarà a afrontar els problemes. Pot semblar més fàcil continuar aguantant, però la pregunta és: fins quan estàs disposat a aguantar i quins són els riscos?


Quan has de demanar ajuda?

Si sents que cada cop tens menys energia, si no pots dormir, si sents que t’irrites fàcilment, que la frustració va a més, o has deixat de creure en tu mateix, pot ser un bon moment per demanar ajuda.

Així, podràs començar a posar límits, ordenar pensaments, sentir que hi ha algú que et comprèn sense jutjar-te.


Dir “prou” i desemmascarar les pors. Comprovar que hi ha sortida més enllà de la pressió, i tornar a agafar les regnes de la teva vida.


Aquests són alguns dels beneficis que comporta demanar ajuda quan no estem bé.


Al web www.noesculpameva.cat trobaràs recursos per poder sortir-te d’aquesta situació


0 comentarios

Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page