top of page

Concentració silenciosa a Sant Boi en el primer aniversari de la guerra a Ucraïna

Actualizado: 7 dic 2023

NOTICIES SANT BOI | GUERRA UCRAÏNA | CONCENTRACIÓ SILENCIOSA


El passat divendres, dia 24 de febrer, a les 12 hores va tindre lloc una concentració silenciosa de cinc minuts a la plaça de l'Ajuntament de Sant Boi amb motiu del primer any des de l'inici de la guerra a Ucraïna. La Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) van convidar els ajuntaments a unir-se en aquest clam a favor de la pau i el cessament del conflicte bèl·lic.


L'alcaldessa, Lluïsa Moret, i representants dels grups municipals del consistori van llegir la declaració de la Xarxa d'Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya amb motiu d'un any de guerra. Tal com va afirmar l'alcaldessa de Sant Boi va tornar a expressar "el compromís de la ciutat en favor de la pau i en contra de qualsevol conflicte bél·lic que faci patir la gent".


L'ofensiva militar de Rússia contra Ucraïna es va iniciar el dia 24 de febrer de 2022. Com a conseqüència del conflicte, a dia d'avui hi ha més de 4,8 milions de persones refugiades ucraïneses inscrites en programes de protecció temporal o programes nacionals de protecció de països europeus (ACNUR, 2023).


Des de l’inici de la guerra, Sant Boi de Llobregat ha desplegat una estratègia per fer front a l’emergència i donar resposta als milers de persones que han arribat a les nostres fronteres cercant refugi. En els primers dies, el Ple municipal ja va aprovar per unanimitat una declaració institucional de rebuig de la guerra i en suport a la població ucraïnesa. Després va organitzar, al març, la jornada '35 dies de guerra' com a acte de denúncia de la situació.


En aquests mesos, Sant Boi ha recollit més de 740.000 euros per a la campanya d'emergència del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i ha posat en marxa un Centre d’Acollida per a Persones Refugiades amb 36 places de capacitat.Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page