top of page

Compte enrere per a l'inici de la 77ª Fira de la Puríssima de Sant Boi

Actualizado: 7 dic 2023

NOTICIES SANT BOI | FIRA DE LA PURÍSSIMA | SANT BOI PURÍSSIMA



Sant Boi celebrarà del 6 al 8 de desembre una nova edició de la Fira de la Puríssima. Aquest gran esdeveniment de ciutat, que l'any passat va generar un impacte econòmic de 10,1 milions d'euros, reflectirà l'aposta estratègica de Sant Boi per la sostenibilitat. La mobilitat sostenible, el comerç de proximitat i la els valors de la natura santboiana seran alguns dels centres d'interès d'aquesta edició.


La ciutadania i les persones que visitin Sant Boi aquests dies trobaran 480 expositors en els diferents sectors del recorregut: Fira comercial, Mercadal gastronòmic, ViCult, Fira de Nadal, Mercat d'art jove, Fira del planter i la jardineria, Automoció i Espai de mobilitat sostenible, Carpa saludable i sostenible, etc. El recinte firal ocupa 52.000 m2, dels quals 12.000 són superfície expositiva. Enguany hi haurà 42 expositors locals, el doble que en l'anterior edició.


La 77a Fira de la Puríssima reflectirà el compromís de Sant Boi amb la sostenibilitat, factor clau en el desenvolupament durant els pròxims anys de l'Agenda Urbana Local.


Citimob: cotxes elèctrics i mobilitat sostenible

L'Espai de mobilitat sostenible presentarà enguany a la ciutadania la marca ‘Citimob. Sant Boi Motor de la Mobilitat Sostenible’, promoguda pels concessionaris locals per consolidar el paper referent de Sant Boi com a ciutat de la mobilitat sostenible. Com els darrers anys, hi haurà una gran exposició amb gran varietat de marques de vehicles elèctrics que es podran demanar provar durant els dies del certamen.


JocomproaSantBoi, el racó del comerç de proximitat

Un racó innovador, amb el nom de #JocomproaSantBoi, mostrarà al parc de la Muntanyeta les principals iniciatives del comerç i la restauració de proximitat de Sant Boi. Inclourà un espai de promoció de la targeta moneder ‘Jo compro a Sant Boi’, nova eina de l’associació Sant Boi Comerç per a la fidelització i la comunicació amb la clientela.


Presentació del Parc ambiental Torre de la Vila

L’estand de l’Ajuntament, que estarà integrat a la Carpa Saludable i Sostenible, donarà a conèixer a la ciutadania en un espai immersiu un dels grans projectes del futur immediat: el parc ambiental Torre de la Vila. Aquest projecte, cofinançat amb fons europeus FEDER, preveu la creació d’un nou espai verd de transició entre la trama urbana i la muntanya de Sant Ramon, situat al voltant de la masia Torre de la Vila. El parc, que oferirà un entorn proper on passejar i fer esport, on descobrir i aprendre de la natura, serà un símbol de l’aposta per una ciutat cada cop més sostenible i saludable.


Les principals novetats del recorregut

El canvi més significatiu al recorregut, en relació amb anteriors edicions, serà el trasllat de l’espai #Vicult als jardins de l’Ateneu Santboià. És la parada ideal per descansar i gaudir del 'terrassing' en un espai històric de la ciutat, escoltar la bona música que es fa a Sant Boi i fer un tast de vins o cerveses.


Cervesa artesana i cellers

A la zona del Mercadal gastronòmic, trobarem la fira de la cervesa artesana i un espai dedicat al vi, amb la presència de sis cellers. També hi podrem degustar, com sempre, l’oferta gastronòmica de les furgoteques (food trucks). I la Fira de Nadal, a la plaça de l’Ajuntament, estrenarà estands de fusta que ens traslladaran a un autèntic mercat nadalenc.


Fadrins de Sant Boi, el dolç de la Fira

Un any més, durant els tres dies de Fira es podran degustar els fadrins. El fadrí és el dolç típic de Sant Boi, que s'elabora des de 1965 amb una recepta secreta a baee de poma i fruita confitada. Es podrà trobar a les pastisseries locals i a l'estand de la Fira a la plaça de l'Ajuntament.


El cartell, aposta pel talent jove

El cartell d’aquesta edició és una nova aposta pel talent jove local. És obra de la dissenyadora santboiana Irene Serrano, exalumna de Batxillerat Artístic de l'INS Camps Blancs i guanyadora de l’anterior edició del concurs per escollir la imatge del Mercat d'Art Jove. Hi ha volgut reflectir els ingredients essencials de la Fira: l'ambient familiar, el moviment de persones, la diversitat social i cultural o la participació de la gent jove.



Publicitat



0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page