top of page

Aprovat per unanimitat un protocol d'intencions per traslladar la caserna

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES CATALUNYA | SANT BOI | CASERNA


Publicidad


El Ple municipal ha aprovat per unanimitat el 'Protocol d'intencions entre el Ministeri de Defensa i l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat sobre la caserna de Santa Eulàlia'. El document estableix les bases per impulsar conjuntament el futur trasllat de les instal·lacions militars, situades al centre geogràfic de Sant Boi, a un emplaçament alternatiu.


L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha afirmat que l'aprovació d'aquest protocol és “un pas ferm per garantir la recuperació d' un espai estratègic per a la ciutat de Sant Boi i la seva gent”. “La nostra voluntat consisteix”, ha dit, “a configurar un nou centre urbà en una ciutat intermèdia metropolitana com la nostra, amb totes les característiques d'innovació i sostenibilitat que requereixen els desenvolupaments urbanístics en els temps actuals”.


L'alcaldessa ha agraït la predisposició de tots els grups municipals del consistori a col·laborar en aquest acord i ha valorat especialment la implicació de la ministra de Defensa, Margarita Robles.

Durant la presentació del protocol a la sessió plenària, el tinent d'Alcadia de Ciutat Saludable i Ciutat Sostenible, José Ángel Carcelén, ha afirmat que “avui fem el primer pas d'un recorregut que serà llarg, però que constitueix una gran oportunitat per a Sant Boi, per a la qualitat de vida de la ciutadania i per a les generacions futures”.


Trasllat caserna Sant Boi

Les converses mantingudes amb el Ministeri de Defensa han desembocat en aquest acord, que explicita dos compromisos importants per poder garantir la viabilitat d'un important projecte de ciutat.


Un dels compromisos recollits al protocol implica la realització, en un termini de tres mesos, d'un estudi de la viabilitat econòmica del conjunt de l'operació.


Un segon compromís assenyala com a possible ubicació alternativa de la caserna, d'acord amb la Direcció General d'Infraestructures Militars i l'Exèrcit de Terra, uns terrenys de titularitat pública situats al sector de Sant Boi conegut com a Serconsa.0 comentarios

Comentários


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page