top of page

L’AMB MANTINDRÀ EL 2023 LA REBAIXA DEL PREU DE LA TARGETA ROSA REDUÏDA T‑4 PER AL TRANSPORT PÚBLIC

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES BARCELONA | TRANSPORT PÚBLIC | TARGETA ROSA REDUÏDA


Publicitat


L’AMB mantindrà la rebaixa preu de la targeta rosa metropolitana de tarifa reduïda T‑4.Aquesta mesura anticrisi de l’AMB, que va entrar en vigor l’1 de setembre del 2022 i estava prevista fins al proper 31 de desembre del 2022, s’allargarà durant tot l’any 2023. Formalment, es preveu aprovar-la demà dimarts, 20 de desembre, al Consell Metropolità de l’AMB.

“Les administracions públiques hem de seguir ajudant i utilitzant mecanismes per aconseguir donar una mica d’aire a la ciutadania en general en un moment de crisi i inflació com l’actual. Ja ho vam fer l’any passat i ho tornem a fer ara. Sobretot, per ajudar moltes famílies i persones que n’estan patint els greus efectes en el seu dia a dia”, ha exposat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda.


El títol multiviatge de l’AMB, que inclou 10 viatges i pot utilitzar-se per desplaçar-se pels 36 municipis de la metròpolis de Barcelona, seguirà tenint un preu de 2 euros durant l’any 2023, en lloc dels 4 euros que costava anteriorment, sempre que el Govern central mantingui el descompte del 30 %. En aquest cas, el Govern central finança el 30 % de la reducció, i l’AMB, el 20 %. Amb la bonificació del 50 %, el viatge surt a 0,20 € en lloc de 0,40 €, i se’n poden beneficiar les més de 208.000 que actualment disposen del títol. Per exemple, una persona que faci 40 viatges al mes, pagarà 8 € en comptes dels 16 € que pagaria sense la rebaixa.


En cas que el Govern central finalment decideixi no mantenir el 30 % del descompte, l’AMB sí que aplicarà el 20 % de rebaixa. En aquest cas, el títol tindria un preu de 3,20 € per 10 viatges. És a dir, 0,32 € per viatge.


L’organisme metropolità estima arribar, a finals d’aquest any, a 42,5 milions de validacions anuals de la T-4. L’any 2019, abans de la pandèmia, es van fer 51,8 milions de validacions.


La decisió també està coordinada amb l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), el consorci interadministratiu del qual l’AMB també és partícip i que avui ha anunciat les tarifes de transport públic per a l’any 2023.

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page