top of page

L’Alzheimer afecta el 34% de la població entre els 80 i 85 anys: COGNIVITRA dispositiu d’estimulació

NOTÍCIES SANT BOI | SALUT | ALZHEIMER

Publicitat


Coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer, una malaltia de caràcter neurodegeneratiu que afecta al 34% de la població entre els 80 i els 85 anys, el SJD Hospital de Sant Boi anuncia el projecte COGNIVITRA un innovador dispositiu que permet avançar en les teràpies d’estimulació cognitiva, combinant l’atenció mèdica i l’eficiència de les noves tecnologies (TIC).


L’Organització Mundial de la Salut (OMS) preveu que l’any 2030 hi haurà 75 milions de persones afectades per malalties que causen demència, una xifra que augmentarà fins als 132 milions de persones l’any 2050.



En aquest context el Parc Sanitari Sant Joan de Déu presenta COGNIVITRA.

La manca d’un tractament efectiu que pugui modificar el curs de la malaltia, obre una oportunitat a les teràpies d’estimulació cognitiva, cada vegada amb més pes, fins al punt que s’utilitzen com a complement del tractament farmacològic més habitual.


COGNIVITRA, a través d’un grup de professionals del Parc Sanitari Sant Joan de Déu juntament amb l’Instituto Pedro Nunes i amb NeuroInova de Portugal, i el Centre National de Rééducation Fonctionnelle et de Réadaptation – Rehazenter de Luxemburg, és un producte innovador i efectiu per a l’entrenament cognitiu i l’estimulació física, mitjançant l’ús de les TIC per integrar les acciones terapèutiques en dispositius i eines tecnològiques.


COGNIVITRA es tracta d’un dispositiu connectat a una televisió que, mitjançant la creació d’un avatar propi i la detecció dels moviments del participant, permet als usuaris interactuar amb l’aparell i anar resolent exercicis d’estimulació cognitiva, una hora al dia durant quatre setmanes.


Segons fonts del Parc Sanitari: “Ens preocupava que la població acceptés de bon grat l’ús d’aquest dispositiu, sobretot tenint en compte que es tracta de persones grans, però els primers resultats estan sent satisfactoris”, apunta el doctor Callén, qui donarà a conèixer el projecte i la seva evolució en una jornada organitzada per la Fundación ASMI a Zafra (Badajoz), en el marc del Dia Mundial contra l’Alzheimer.

0 comentarios

REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page