top of page

L'Ajuntament de Viladecans explica els ajuts Next Generation per a la rehabilitació d'habitatges

NOTÍCIES VILADECANS | AJUTS NEXT GENERATION | REHABILITACIÓ D'HABITATGES


Publicitat


Les reformes als edificis d'habitatges poden costar molt menys del que pensem i estan a l'abast de tothom. Aquest dimarts 10 de gener, una quarentena de persones van apropar-se al Casal de Barri Montserratina per assistir a la sessió informativa per conèixer com a través dels nous ajuts Next Generation es pot estalviar entre el 40% i el 80% del cost total de les obres en la rehabilitació d'habitatges per a la millora de l'accessibilitat i de l'eficiència energètica.


La xerrada, dirigida especialment a la ciutadania, comunitats de propietaris i administradors de finques, va resoldre dubtes i va aclarir aspectes sobre aquest tema. Per exemple, es va deixar clar que, per què la reforma sigui subvencionable, cal una millora mínima del 30% en eficiència energètica a l'edifici, i que quanta més s'aconsegueixi, més subvenció dels fons Next Generation s'obtindrà per la reforma.



Aquestes subvencions també cobreixen l'IVA i rebre-les no té impacte en la declaració de la renda. A més, la part no subencionada de l'obra també es pot desgravar a la declaració de la renda segons la normativa vigent. A part, també es va apuntar que fins i tot hi ha ajudes per qui, inclús amb la subvenció, no pugui pagar la resta de l'import. A la sessió també es va informar que a part de les comunitats de veïns, també hi ha ajuts de màxim 3.000 euros per millorar l'eficiència energètica a l'interior dels habitatges.


UNS AJUTS QUE PERMETEN TRANSFORMAR L'ECONOMIA

L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, que va remarcar que "feia temps que es volia fer un acte com aquest i que és possible que es facin més perquè hi ha un volum molt gran d'ajudes i la gent les ha de conèixer". De fet, va apuntar que aquestes ajudes permeten transformar l'economia i avançar cap a la digitalització i la sostenibilitat amb dues línies, una per a empreses i administracions i una altra amb ajudes directes a persones per rehabilitar el seu habitatge perquè tingui més eficiència energètica, ja que, per exemple, a la ciutat hi ha molt habitatge construït abans dels anys 80 i per tant, molts veïns i veïnes poden optar a aquests ajuts".


El mateix alcalde va dir que és important que la gent sàpiga que "els ajuts van per ordre de demanda", així que qui primer els sol·liciti, primer els tindrà, i així serà fins que s'esgotin els fons. També va deixar clar que l'Ajuntament ha de fer una tasca de divulgació i que també ofereix assessorament sobre els ajuts, les condicions i el procés a l'OLH (Oficina Local d'Habitatge).




REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page