top of page

L'Ajuntament i l'AMB presenten la millora contínua de les línies de Bus Metropolità de Sant Boi

Actualizado: 28 feb

NOTICIES SANT BOI | AMB | BUS METROPOLITÀ


L’Ajuntament i l'AMB han presentat aquest dimecres, 7 de febrer, el conjunt de millores i novetats que s’estan incorporant de forma progressiva i continuada al servei de Bus Metropolità de Sant Boi. L’acte ha comptat amb l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i amb el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Carlos Cordón.N20, la nova línia nocturna

Ha estat la principal novetat incorporada recentment a la xarxa de transport de Sant Boi. Aquesta línia fa possible una connexió ràpida i directa entre Sant Boi i el centre de Barcelona (pl. Catalunya) tots els dies de l’any cada trenta minuts fins a la matinada.

El recorregut de la N20 segueix el traçat de la C-31, oferint un temps de trajecte molt més reduït, de només 40 minuts. A més, té connexió amb l’entorn de l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital Duran i Reynals. També enllaça amb la major part de la xarxa de Nitbus i altres mitjans de transport públic (Metro, FGC i Rodalies).


Parades a demanda a les línies nocturnes

Aquestes dues línies del Nitbus, la N20 i la N13, incorporaran a partir de l’1 de març el servei de baixada a demanda a tot el terme municipal. Aquest servei s’adreça a persones en situació de vulnerabilitat, preferentment dones i menors d’edat, que podran demanar baixar fora de les parades delimitades als recorreguts. Caldrà avisar prèviament el personal de conducció, que aturarà el vehicle en el lloc més pròxim i segur, sempre en un tram urbà i al costat de la vorera o sobre un pas de vianants.


Autobusos articulats amb més capacitat a la línia X79

La línia X79 ha començat a incorporar aquests busos,que poden traslladar més persones en les hores de màxima afluència. Els vehicles articulats són més llargs (18 metres) i tenen un 50% més de capacitat que els vehicles estàndard de 12 metres. La previsió de l'AMB és que a partir del primer trimestre de 2025 tota la flota d'aquesta línia estigui formada per autobusos articulats.


Reforç de la línia L77 i millores a la L74

A partir de principis de març, l’AMB ampliarà la cobertura horària de la línia L77, que ofereix connexió directa de Sant Boi a l’aeroport tots els dies de l’any. S’ampliarà la cobertura gràcies a la incorporació d’una sortida més al matí i una altra a la nit, amb l'objectiu de millorar la mobilitat de les persones de la ciutat que treballen a l’aeroport.

Des del 2 d’abril, la línia L74 (Sant Boi-Cornellà Sant Ildefons) introduirà modificacions al recorregut per millorar la cobertura territorial. L’origen de la línia es traslladarà al carrer de Benviure (davant la residència Benviure) i els vehicles passaran per l’avinguda de Can Carreras i els carrers de Girona i Pablo Picasso.


Altres millores que ja estan en servei

Totes aquestes novetats se sumen a altres millores que l’AMB va introduir a la xarxa de Bus Metropolità de Sant Boi entre 2022 i 2023. El maig de 2023 va començar a circular la nova línia de Bus Metropolità Metrobús M5, un servei d’alta freqüència que connecta els municipis situats al llarg de l’eix de la carretera C-245, tot circulant pel nou carril bus amb prioritat semafòrica i enllaçant amb l'intercanviador de Cornellà.

A mitjan 2022 es va incrementar la freqüència de pas de la línia L75 (actualment línia Metrobús M75), que va passar de 30 a 10 minuts els dies feiners. Altres línies de la ciutat han reduït les freqüències de pas, han modificat el recorregut per oferir un millor servei, han incorporat noves parades o han ampliat el servei als caps de setmana.

126 autobusos circulen a Sant Boi

La flota de Bus Metropolità a Sant Boi està formada per 126 vehicles. Durant el darrer any s'han renovat 45 d'aquests vehicles, tots ells elèctrics o híbrids. L'AMB i l'Ajuntament aposten conjuntament per avançar cap a una mobilitat més sostenible.


Publicitat0 comentarios

Komentáře


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page