top of page

L'Ajuntament construirà la nova biblioteca de proximitat de Sant Boi al barri de Marianao

Actualizado: 12 abr

NOTÍCIES SANT BOI | BIBLIOTECA | DIPUTACIÓ DE BARCELONA

PublicitatL'Ajuntament de Sant Boi ha adquirit una finca amb la intenció de construir-hi la segona biblioteca de Sant Boi. L'entrada en servei d'aquest equipament cultural atendrà en el seu dia una reivindicació històrica de la ciutadania i expressarà la voluntat clara del govern local de promoure i consolidar la igualtat d'oportunitats en l'accés a la cultura, la informació i el coneixement.


Quan es construeixi la futura biblioteca de proximitat, Sant Boi comptarà amb una biblioteca central i dues biblioteques de proximitat , amb la qual cosa es completarà el desplegament de la xarxa urbana de biblioteques de Sant Boi d'acord amb els requeriments del Mapa de Lectura Pública de Catalunya.


Els veïns i les veïnes de tota la ciutat tindran aleshores algun servei bibliotecari a menys de 15 minuts a peu de casa seva.

L'Ajuntament s'encarregarà de la construcció de la futura biblioteca amb l'ajut de fonts externes de finançament. L'equipament s'ubicarà al barri de Marianao, a la confluència dels carrers de Lluís Pascual Roca i Francesc Pi i Margall -molt a prop del CAP Montclar-, en una finca d'uns 1.400 m2 on actualment hi ha un edifici antic. L'Ajuntament ha consensuat aquest emplaçament amb l'Associació de Veïns de Marianao i amb la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.


Un cop adquirida la finca per part de l'Ajuntament, la Diputació de Barcelona ha iniciat l'elaboració del pla d'usos de l'edifici, que servirà per encarregar-ne el projecte arquitectònic. La futura biblioteca tindrà al voltant de 1.500 m2de superfície, comptarà amb més de 40.000 volums i formarà part de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació.

0 comentarios

Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page