top of page

S'activa a Gavà gràcies a l'AMB la línia d'Ajudes per pagar el tribut metropolità entre d'altres

NOTÍCIES GAVÀ | AJUDES | CRISI ECONÒMICA

 

Publicidad

 

Aquesta mesura de l'AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona) que ja està implementada a Gavà ajudarà tant les famílies més vulnerables com el petit i mitjà comerç, un dels sectors més afectats per la crisi econòmica derivada de la Covid-19, les ajudes que proporciona són les següents:

Les persones que ho sol·licitin podran percebre un ajut de fins al 40% de la quota de 2020 de l'tribut metropolità, i fins a un màxim de 100 euros per sol·licitant. Per poder-la gaudir, caldrà que siguin propietàries d'un habitatge amb ús residencial d'acord amb el cadastre, i que sigui la seva residència habitual.

Pel que fa a l'ús no residencial, podran demanar les ajudes les empreses i els establiments comercials de fins a 300 m2 de superfície que el 2020 hagin tingut un descens de facturació d'un mínim de el 50% amb relació a l'2019. L'ajuda serà de l'50% de la quota, i de fins a 200 euros.

Per continuar amb la sortida progressiva de la crisi, de cara a al 2021, l'AMB ha congelat el tipus impositiu de l'tribut metropolità per a tota la població.Ajudes a el pagament de la TMTR

Gràcies als ajuts a aquesta taxa (taxa metropolitana del tractament de residus), els sol·licitants podran gaudir d'un ajut de fins al 50% de la quota de 2020 (i fins a un màxim de 200 euros per sol·licitant). En relació amb les activitats econòmiques aquesta línia de suport es lliuraran a les empreses i els establiments comercials de fins a 300 m2 de superfície que el 2020 hagin tingut un descens de facturació d'un mínim de el 50% amb relació a l'2019. El ajut serà de l'50 % de la quota, i de fins a 200 euros. A part de la concessió d'aquests ajuts, les famílies més vulnerables de la metròpolis es beneficiaran d'una bonificació de el 100% de la TMTR. Aquesta bonificació es quantifica en 800.000 €.

Característiques de la nova TMTR que beneficien el petit i mitjà comerç

En l'ordenança fiscal que regula aquesta taxa per al 2021 s'ha incorporat un nou sistema de càlcul, que s'implantarà l'últim trimestre d'aquest any, i que té en compte, per primera vegada, la superfície que ocupa cada establiment. Aquest nou sistema de càlcul es mantindrà en el 2022, en què el petit i mitjà comerç pagarà prop de 4.000.000 € menys amb relació a l'escenari de abans de les noves ordenances de 2021.

Per sol·licitar els ajuts, l'AMB ha posat en marxa el web http://ajutstributs.amb.cat


Comentarios


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page